Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπό διάλυση τελεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
Υπό διάλυση τελεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό διάλυση τελεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Η επί της ουσίς διάλυση της Νεολίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος κρίκος που προστέθηκε χθες στη μακρά αλυσίδα αποχωρήσεων και διαφοροποιήσεων που μετράει πλέον η Κουμουνδούρου, με την αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος να μη λέει να καταλαγιάσει, παρά την προσδοκία της ηγετικής ομάδας ότι τα όποια εκκρεμή ζητήματα θα έκλειναν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη. Ετσι, χθες, 37 μέλη του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Ηλίας Παντελεάκος και ο πρώην Ηλίας Χρονόπουλος, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους, ότι «προκρίνουμε την ψήφο σε αριστερά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά », προκειμένου, όπως αναφέρουν, να εκφραστεί το «ΟΧΙ μέχρι τέλους».

Στην ίδια χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του κόμματος, τονίζοντας, ενδεικτικά ότι «η νέα “” στην οποία έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά για εμάς όχι μια τακτική ή μερική υποχώρησή του, αλλά μια στρατηγική ήττα ή, ακόμα καλύτερα, μια ». Μιλούν, επίσης, για «άνευ όρων κυβερνητισμό» και «περιθωριοποίηση και απαξίωση του κόμματος».

Οι χθεσινές αποχωρήσεις ήταν το δεύτερο για τη Νεολαία, η οποία στην ουσία διαλύεται. Είχε προηγηθεί, την περασμένη εβδομάδα, η αποχώρηση στελεχών που πρόσκεινται στον κ. Π. Λαφαζάνη. Ο πρώην γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, κάλεσε χθες (Ρ/Σ «Στο Κόκκινο») τα στελέχη που επέλεξαν να διαχωρίσουν τη θέση τους να αναλογισθούν πόσο μεγάλο πλήγμα θα είναι αν χαθεί η αριστερή δια στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση