Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπέρ του «όχι» αλλά κατά της διάσπασης ο Λαπαβίτσας
Υπέρ του «όχι» αλλά κατά της διάσπασης ο Λαπαβίτσας

Υπέρ του «όχι» αλλά κατά της διάσπασης ο Λαπαβίτσας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με ξεκάθαρη εντολή να μην εφαρμόσει μνημόνια και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτό μας κρατάει ζωντανούς. Εγώ αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ προσωπικά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόφασή του να καταψηφίσει τα για τη νέα συμφωνία.

«Εμείς που ψηφίσαμε “όχι” δεν θέλουμε ούτε να πέσει η κυβέρνηση, ούτε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Να γυρίσουμε σε αυτό που είπαμε στον κόσμο. Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας που να δίνει ελπίδα στον ελληνικό λαό».

Ο κ. έκανε και στην πρότασή του για έξοδο της χώρας από το ευρώ η οποία, όπως είπε, θέλει επικαιροποίηση και κόσμο να δουλέψει για αυτό.

«Υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο εξόδου από το ευρώ στη λογική του δομή, ωστόσο η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η συνοχή των βημάτων. Γνωρίζουμε τι χρειάζεται να γίνει όσο για το χρονικό διάστημα που θα απαιτούσε η υλοποίησή του, αυτό εξαρτάται από τους πόρους που θα δοθούν. Θα πρέπει να υπάρξει όμως και βούληση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. και πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε αναμφίβολα μια περίοδος δυσκολίας. Τόνισε επίσης ότι η εφαρμογή ενός Plan B θα έπρεπε να γίνει εν γνώσει των πολιτών.

«Θα υπάρξει μια αρχική περίοδος δυσκολίας για κάποιους μήνες ανάλογα με το πόσο προετοιμασμένοι είμαστε. Μετά μπορεί να υπάρξει ακόμη και ταχεία ανάπτυξη. Πρέπει όμως αυτό να γίνει εν γνώσει του κόσμου», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση