Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπέρ του «όχι» αλλά κατά της διάσπασης ο Λαπαβίτσας
Υπέρ του «όχι» αλλά κατά της διάσπασης ο Λαπαβίτσας

Υπέρ του «όχι» αλλά κατά της διάσπασης ο Λαπαβίτσας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με ξεκάθαρη εντολή να μην εφαρμόσει μνημόνια και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτό μας κρατάει ζωντανούς. Εγώ αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ προσωπικά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόφασή του να καταψηφίσει τα προαπαιτούμενα για τη νέα συμφωνία.

«Εμείς που ψηφίσαμε “όχι” δεν θέλουμε ούτε να πέσει η κυβέρνηση, ούτε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Να γυρίσουμε σε αυτό που είπαμε στον κόσμο. Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχει άλλος πολιτικός που να δίνει ελπίδα στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Λαπαβίτσας έκανε αναφορά και στην πρότασή του για έξοδο της χώρας από το η οποία, όπως είπε, θέλει επικαιροποίηση και κόσμο να δουλέψει για αυτό.

«Υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο εξόδου από το στη λογική του δομή, ωστόσο η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η συνοχή των βημάτων. Γνωρίζουμε τι χρειάζεται να γίνει όσο για το χρονικό διάστημα που θα απαιτούσε η υλοποίησή του, αυτό εξαρτάται από τους πόρους που θα δοθούν. Θα πρέπει να υπάρξει όμως και πολιτική βούληση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε αναμφίβολα μια περίοδος δυσκολίας. Τόνισε επίσης ότι η εφαρμογή ενός Plan B θα έπρεπε να γίνει εν γνώσει των πολιτών.

«Θα υπάρξει μια αρχική περίοδος δυσκολίας για κάποιους μήνες ανάλογα με το πόσο προετοιμασμένοι είμαστε. Μετά μπορεί να υπάρξει ακόμη και ταχεία ανάπτυξη. Πρέπει όμως αυτό να γίνει εν γνώσει του κόσμου», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

"Αλιεύοντας" την είδηση