Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπέρ εκλογικών συμπράξεων ο Παπανδρέου
Υπέρ εκλογικών συμπράξεων ο Παπανδρέου

Υπέρ εκλογικών συμπράξεων ο Παπανδρέου

Υπέρ της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ ετάχθη, εμμέσως πλην σαφώς, χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασύνταξης των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ μίλησε για «εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου». Η χθεσινή δήλωση του κ. Παπανδρέου έρχεται σε συνέχεια της θετικής απόκρισής του στην πρόσκληση της κ. Φώφης Γεννηματά για συστράτευση. Παρά το θετικό κλίμα και τα σαφή βήματα επαναπροσέγγισης, η αυτοδιάλυση του ΚΙΔΗΣΟ προκειμένου να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Ωστόσο, ήδη αρκετά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ βρίσκονται σε επαφές με το ΠΑΣΟΚ και η προσχώρησή τους στις λίστες της Χαρ. Τρικούπη θεωρείται δεδομένη. Υπάρχουν και αρκετά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που προτιμούν να αποφύγουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αν δεν διευκρινισθεί ποιος θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς ο κ. Παπανδρέου.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο κ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή δήλωσή του διαχωρίζει την προσωπική στάση του από τις γενικότερες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Κατά τη χθεσινή δήλωσή του, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι πρέπει «να υπάρξουν άμεσα συγκλίσεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». Και αναφερόμενος στον εαυτό του είπε: «Κρίνω ότι τώρα είναι η ώρα των συνεργασιών, της σύνθεσης, όπως και της ανανέωσης, της ρήξης με παλιές αντιλήψεις. Καλώ όλους σε μια νέα συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση