Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπέρ εκλογικών συμπράξεων ο Παπανδρέου
Υπέρ εκλογικών συμπράξεων ο Παπανδρέου

Υπέρ εκλογικών συμπράξεων ο Παπανδρέου

Υπέρ της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ ετάχθη, εμμέσως πλην σαφώς, χθες ο κ. . , ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασύνταξης των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ο επικεφαλής του μίλησε για «εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου». Η χθεσινή δήλωση του κ. έρχεται σε συνέχεια της θετικής απόκρισής του στην πρόσκληση της κ. Φώφης για συστράτευση. Παρά το θετικό και τα σαφή βήματα επαναπροσέγγισης, η αυτοδιάλυση του προκειμένου να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Ωστόσο, ήδη αρκετά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ βρίσκονται σε επαφές με το ΠΑΣΟΚ και η προσχώρησή τους στις λίστες της Χαρ. Τρικούπη θεωρείται δεδομένη. Υπάρχουν και αρκετά στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που προτιμούν να αποφύγουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αν δεν διευκρινισθεί ποιος θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς ο κ. Παπανδρέου.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο κ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή δήλωσή του διαχωρίζει την προσωπική στάση του από τις γενικότερες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Κατά τη χθεσινή δήλωσή του, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι πρέπει «να υπάρξουν άμεσα συγκλίσεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». Και αναφερόμενος στον εαυτό του είπε: «Κρίνω ότι τώρα είναι η ώρα των συνεργασιών, της σύνθεσης, όπως και της ανανέωσης, της ρήξης με παλιές αντιλήψεις. Καλώ όλους σε μια νέα συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση