Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται κούρεμα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται κούρεμα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται κούρεμα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν χρειάζετι ν περιλαμβάνει κούρεμα», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Μάλιστα, η ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα έχει να κάνει «πολύ δουλειά μέσα σε μόνο τρεις μέρες».

Οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της έχουν μετατοπιστεί στην αναζήτηση του τρόπου ς του χρέους της και πόση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους χρειάζεται, τόνισε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου αξιωματούχος.

Επίσης σημείωσε, ότι πριν από δύο εβδομάδες, η συζήτηση για το αν η του χρέους θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν τελείως διαφορετική από ότι σήμερα. «Τ το ερώτημα είναι τι μορφή θα πάρει μια τέτοιου είδους ελάφρυνση και πόσο μεγάλη θα είναι».

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ» η ομοσπονδιακή των ΗΠΑ υπολογίζει ότι είναι αναπόφευκτη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με παράταση των λήξεων και ίσως των επιτοκίων. Αναλυτικότερα, η Federal Reserve επικρίνει ως υπερβολικά αισιόδοξες τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την πρώτη μελέτη ς του χρέους του . Η δική της ανάλυση πριν από το κλείσιμο των τραπεζών έβλεπε το κολλημένο πάνω από το 170% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος της δεκαετίας και πλέον εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση