Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται κούρεμα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται κούρεμα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΗΠΑ: Δεν χρειάζεται κούρεμα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει κούρεμα», αναφέρουν του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Μάλιστα, η ίδιες σημειώνουν ότι η Ελλάδα έχει να κάνει «πολύ δουλειά μέσα σε μόνο τρεις μέρες».

Οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της έχουν μετατοπιστεί στην αναζήτηση του τρόπου αναδιάρθρωσης του χρέους της και πόση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους χρειάζεται, τόνισε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου αξιωματούχος.

Επίσης σημείωσε, ότι πριν από δύο εβδομάδες, η συζήτηση για το αν η του χρέους θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν τελείως διαφορετική από ότι σήμερα. «Τώρα το ερώτημα είναι τι μορφή θα πάρει μια τέτοιου είδους ελάφρυνση και πόσο μεγάλη θα είναι».

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ» η ομοσπονδιακή των ΗΠΑ υπολογίζει ότι είναι αναπόφευκτη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με των λήξεων και ίσως μείωση των επιτοκίων. Αναλυτικότερα, η Federal Reserve επικρίνει ως υπερβολικά αισιόδοξες τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την πρώτη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ. Η δική της ανάλυση πριν από το κλείσιμο των τραπεζών έβλεπε το χρέος κολλημένο πάνω από το 170% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος της δεκαετίας και πλέον εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση