Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΗΠΑ: Χρειάζονται δύσκολοι συμβιβασμοί απο όλους
ΗΠΑ: Χρειάζονται δύσκολοι συμβιβασμοί απο όλους

ΗΠΑ: Χρειάζονται δύσκολοι συμβιβασμοί απο όλους

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου με τον πρωθυπουργό Αλέξη και το νέο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο κ. Λιου «τόνισε ότι οι ΗΠΑ προσδοκούν ότι όλες οι πλευρές – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της ς και των θεσμών της, και του ΔΝΤ – θα επιστρέψουν στις προς ένα δημιουργικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει τις δύσκολες αλλά απαραίτητες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην , και να επιτύχει του χρέους της εντός της Ευρωζώνης». Ο κ. Λιου πρόσθεσε ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνει σε στενή επικοινωνία μαζί τους τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Όπως ανακοινωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν στην ανάγκη να βρουν ένα δρόμο μπροστά που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανεκκινήσει τις μεταρρυθμίσεις και να επανέλθει στην και τη του χρέους εντός της Ευρωζώνης, αναγνωρίζοντας ότι αυτό θα χρειασθεί δύσκολους συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές». Οι  δύο ηγέτες σημείωσαν ότι τα οικονομικά τους επιτελεία βρίσκονται σε στενή επαφή και παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Ο πρόεδρος είναι πιθανό να πραγματοποιήσει και άλλες επαφές πριν και μετά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση