Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υπ. Παιδείας: Κανονικά αποσπάσεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών μετά την απόφαση του ΣτΕ
Υπ. Παιδείας: Κανονικά αποσπάσεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών μετά την απόφαση του ΣτΕ

Υπ. Παιδείας: Κανονικά αποσπάσεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών μετά την απόφαση του ΣτΕ

Αγώνα κάνει η υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν έγκαιρα όλα τα εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σε επιστολή της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Ευφροσύνης Κιάου, προς την Κ αναφέρεται ότι το έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκς περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και η αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Κατόπιν αυτού, τονίζει πραγματοποιήθηκε αμέσως η απόσπαση 2.600 εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ο δε σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Επίσης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση πρόσληψης 10.500 εκπαιδευτικών (για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, τα ειδικά σχολεία κ.λπ.) από κονδύλια ΕΣΠΑ και αναμένεται εντός της ημέρας η υπογραφή Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την κατ' εξαίρεση πρόσληψή τους. Ομοίως εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση για την πρόσληψη ακόμη 2.000 εκπαιδευτικών από τον τακτικό προϋπολογισμό και 1.000 εκπαιδευτικών επίσης από τον τακτικό προϋπολογισμό. Η σχετική Π.Υ.Σ. υπεγράφη ήδη.

Πέραν αυτών, αναφέρει στην επιστολή της, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση επιπλέον 500 εκπαιδευτικών (ειδικό βοηθητικό προσωπικό ειδικών σχολείων που θα προσληφθεί – όπως γίνεται πάντα – την 1.10.2015) από τις Διαχειριστικές Επιτροπές των Περιφερειών (ένταξη 12 έργων).

Σύμφωνα με την υπουργό, επίσης έχει εγκριθεί από τις Περιφέρειες η πρόσληψη 1.000 εκπαιδευτικών ενισχυτικής διδασκαλίας (προσλαμβάνονται την 1.11.2015, όπως πάντα). Ενώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι αύριο, θα εγκριθεί η χρηματοδότηση ακόμη 4.000 εκπαιδευτικών από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Θα ακολουθήσει η Π.Υ.Σ. για την πρόσληψή τους.

Η υπογραμμίζει ότι μετά την ολο των παραπάνω πράξεων οι αναπληρωτές θα προσληφθούν την επόμενη εβδομάδα (η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή) «και κατά την εκτίμησή μας θα καλυφθούν τα ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση