Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ίντριγκα, περούκες και… κατασκοπεία εις βάρος του Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη
Ίντριγκα, περούκες και… κατασκοπεία εις βάρος του Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη

Ίντριγκα, περούκες και… κατασκοπεία εις βάρος του Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη

Η πληροφορία ότι οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας παρενέβησαν, χθες, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα δύο ατόμων που, μεταμφιεσμένα, παρακολουθούσαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, υπό τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη προκάλεσε έκπληξη και θυμηδία στην .

Παράλληλα πυροδότησε ένα πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας, που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη , έδωσε διαστάσεις στο ζήτημα καθώς, σε δήλωσή του, υπαινίχθηκε ότι οι δύο που τον κατασκόπευαν εκτελέσουν άνωθεν εντολές. Με άλλα λόγια, ο κ. Παππάς συνέδεσε την υπόθεση με το ανοικτό και φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι δύο που είχαν στήσει καρτέρι στον υπουργό ήταν οι Θάνος Δημάδης από τον Άλφα και Δημήτρης Σουλτογιάννης από το Σταρ, από δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, που η διαδικασία που επέλεξε ο κ. Παππάς αφήνει εκτός τηλεοπτικών αδειών.

Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για τις κινήσεις των δύο δημοσιογράφων, την τους να χρεώσουν δύο καφέδες που ήπιαν (σ.σ. και την εικαζόμενη βούλησή τους να χρεώσουν και… χαβιάρι) στο δωμάτιο μέλους της ελληνικής αποστολής αλλά και την στάση των αμερικανικών αρχών που, , παρενέβησαν προχωρώντας στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δύο μεταμφιεσμένων που παρακολουθούσαν την ελληνική , η υπόθεση σύντομα έλαβε διαστάσεις που ξεπέρασαν τα όρια της φαρσοκωμωδίας.

Και ενώ ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων διέψευσε αρχικά την μεταμφίεσή τους με περούκες, προκειμένου να μην αναγνωριστούν από την ομάδα που συνόδευε το Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη, ο έτερος, με ανάρτησή του στα , παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσαν επί μακρόν την ελληνική μεταμφιεσμένοι, αναρτώντας μάλιστα και του στο διαδίκτυο.

Το νοσηρό «κατασκοπευτικού θρίλερ» ενέτειναν και οι ανταποκρίσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχετικά με τις συνθήκες αποκάλυψης, την ίδια στιγμή που τα μέλη της, μικρής, κοινότητας των ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ δήλωναν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που διακίνησαν την πληροφορία ενώ παρέμενε άγνωστο εάν, τελικά, οι δύο δημοσιογράφοι που ενέπλακησαν στην υπόθεση θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν, χωρίς μεταμφίεση προφανώς, την παρουσία του κ. Αλέξη στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση