Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου
Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Διπλή στην

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούν αύριο 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, στις 14.30 στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κοινή για τα 40 χρόνια της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της ς.

Στο Α' μέρος της εκδήλωσης, με αφορμή την έκδοση επετειακού λευκώματος, θα γίνει αναδρομή στις τέσσερεις δεκαετίες συμπόρευσης Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης με έμφαση στο ρόλο της Αντιπροσωπείας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

– ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος

– ο Ευρωπαίος , αρμόδιος για τη , τις εσωτερικές υποθέσεις και την , Δημήτρης Αβραμόπουλος

– ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και

– ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο οποίος θα παρουσιάσει το Α' μέρος της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν 7 Έλληνες που διετέλεσαν επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από τον ιστότοπο www.europeforall.gr και από την σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο facebook: www.facebook.com/EURepresentationGreece/. #GR40EC

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε σχετικά: “H 2017, ημέρα της Ευρώπης, είναι ορόσημο για την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια παρουσίας της . H επέτειος αυτή είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τους λόγους για τους οποίους εντάχθηκε η Ελλάδα στην Ένωση – μια κίνηση που εκπορεύτηκε από την ανάγκη σταθεροποίησης του δημοκρατικού πολιτεύματος και εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και ειρήνης, αλλά και από το πρόταγμα της ανάπτυξης. Αποτελεί παράλληλα κίνητρο για να στοχαστούμε πώς θέλουμε να εξελιχθεί αυτή η σχέση, μια σχέση ζωτικής σημασίας για μια χώρα σε μια τόσο “καυτή” γειτονιά.

Η Ευρώπη παραμένει στο πλευρό της Ελλάδα γιατί όπως τόνισε και ο πρόεδρος Γιούνκερ: “Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη είναι Ελλάδα””.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση