Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου
Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαΐου

Διπλή εκδήλωση στην Αθήνα

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούν αύριο 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, στις 14.30 στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κοινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης.

Στο Α’ μέρος της εκδήλωσης, με αφορμή την έκδοση επετειακού λευκώματος, θα γίνει αναδρομή στις τέσσερεις δεκαετίες συμπόρευσης Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Ένωσης με έμφαση στο ρόλο της Αντιπροσωπείας.

Στο Β’ μέρος, η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει μουσικό με συμμετοχή καλλιτεχνών από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία & την Τσεχία.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

– ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος

– ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια,

– ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και

– ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, ο οποίος θα παρουσιάσει το Α’ μέρος της εκδήλωσης.

Θα προβληθούν βίντεο με αρχειακό υλικό, μαρτυρίες Επιτρόπων & πρώην Επικεφαλής, θα υπάρχει θεματική έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ της Λυρικής και θα διανεμηθεί το επετειακό λεύκωμα “1976-2016 – 40 χρόνια – Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα”.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν 7 που διετέλεσαν επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από τον ιστότοπο www.europeforall.gr και από την σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο facebook: www.facebook.com/EURepresentationGreece/. #GR40EC

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε σχετικά: “H 9η Μαΐου 2017, ημέρα της Ευρώπης, είναι ορόσημο για την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια παρουσίας της . H επέτειος αυτή είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τους λόγους για τους οποίους εντάχθηκε η Ελλάδα στην Ένωση – μια κίνηση που εκπορεύτηκε από την ανάγκη σταθεροποίησης του δημοκρατικού πολιτεύματος και εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και ειρήνης, αλλά και από το πρόταγμα της ανάπτυξης. Αποτελεί παράλληλα κίνητρο για να στοχαστούμε πώς θέλουμε να εξελιχθεί αυτή η σχέση, μια σχέση ζωτικής σημασίας για μια χώρα σε μια τόσο “καυτή” γειτονιά.

Η Ευρώπη παραμένει στο πλευρό της Ελλάδα γιατί όπως τόνισε και ο πρόεδρος Γιούνκερ: “Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη είναι Ελλάδα””.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση