Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ήλθαν 620.000 περισσότεροι τουρίστες τον Οκτώβριο, αλλά τα ξενοδοχεία δεν γέμισαν…
Ήλθαν 620.000 περισσότεροι τουρίστες τον Οκτώβριο, αλλά τα ξενοδοχεία δεν γέμισαν…

Ήλθαν 620.000 περισσότεροι τουρίστες τον Οκτώβριο, αλλά τα ξενοδοχεία δεν γέμισαν…

Πυκνώνουν οι ενδείξεις πως η ελληνική τουριστική περίοδος επιμηκύνετι τουλάχιστον όσον φορά τις αφίξεις, διότι οι πρώτες πληροφορίες για τον Οκτώβριο δείχνουν πως η αυτή δεν συνοδεύεται με ανάλογη αύξηση στις πληρότητες των ξενοδοχείων.

Γεγονός, που πολλοί μεταφράζουν σε περαιτέρω διεύρυνση της αγοράς του λεγόμενου διαμοιρασμού. Ενοικιαζόμενα δηλαδή διαμερίσματα και παραθεριστικές κατοικίες με τουριστικές μισθώσεις όπως αυτές της Airbnb. Σε κάθε περίπτωση ο φετινός Οκτώβριος μοιάζει να έχει φέρει τους περισσότερους εδώ και πολλά χρόνια, χτίζοντας και στην άνοδο του Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από το εξωτερικό έφθασε το 1,352 εκατ. σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14%. Ανοδος των ξένων αφίξεων όμως καταγράφηκε στο ίδιο και τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα της τάξης του 9,8%, στο 1,545 εκατ. .

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2017, η κίνηση εξωτερικού του αεροδρομίου της Αθήνας έφθασε τα 12,475 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 11,8%.

Την ίδια ανάλογα είναι και τα δεδομένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Τον Οκτώβριο οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 15,9% στο 1,76 εκατ. επιβάτες, ενώ από την αρχή του χρόνου οι ξένες αφίξεις εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 13% στα 20,1 εκατ. επιβάτες.

Με απλά λόγια στην Ελλάδα τον Οκτώβριο ήλθαν περισσότεροι από 620.000 επισκέπτες περισσότεροι από πέρυσι. Ακόμα όμως και αν αφαιρεθούν τα μεγέθη που εκτιμάται πως αφορούν Ελληνες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, στα δεν καταγράφεται ανάλογη αύξηση πληροτήτων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Κ». Αν και υπάρχει αύξηση των πληροτήτων, δεν πλησιάζει τα μεγέθη που υπονοούν οι ξένες αφίξεις. Οι «χαμένοι» φιλοξενήθηκαν κατά πάσα βεβαιότητα σε τουριστικές μισθώσεις ακινήτων.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση