Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Ιλαρά: «Καλπάζει» στην Ελλάδα, υποχωρεί στην Ευρώπη
Ιλαρά: «Καλπάζει» στην Ελλάδα, υποχωρεί στην Ευρώπη

Ιλαρά: «Καλπάζει» στην Ελλάδα, υποχωρεί στην Ευρώπη

Σε έξαρση εξακολουθεί να βρίσκεται η επιδημία της ιλαράς στην Ελλάδα, μιας και μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν δεκάδες νέα κρούσματα, φτάνοντας συνολικά τα 1185.

Μάλιστα, στη χώρα μας η επιδημία παρουσιάζει ανοδική τάση, ενώ στην υπόλοιπη εμφανίζει σημάδια ύφεσης.

Ενδεικτική είναι πρόσφατη μηνιαία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σύμφωνα με την οποία από τα 450 περιστατικά ιλαράς που δηλώθηκαν στις χώρες της τον περασμένο Οκτώβριο, τα περισσότερα (167) ήταν στην Ελλάδα.

Μεγαλύτερη είναι η συχνότητα εμφάνισης της νόσου στη νότια Ελλάδα. Πιο επιρρεπής ομάδα πληθυσμού εξακολουθούν να είναι οι Ρομά, ωστόσο ένα στα έξι περιστατικά είναι Ελληνες που ανήκουν στο γενικό πληθυσμό κυρίως ηλικίας 25 έως 44 ετών.

Οπως αναφέρει το , συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας ( MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες . Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, , έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο εμβολίου για την ιλαρά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

"Αλιεύοντας" την είδηση