Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει γίνει «στέκι» τοξικομανών
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει γίνει «στέκι» τοξικομανών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει γίνει «στέκι» τοξικομανών

Τοξικομανείς -«ερείπια ζωής» έχουν μετατρέψει το Πεδίον του Αρεως σε στέκι ανοίγοντας, μαζί με τις άλλες μορφές παραβατικότητας όπως η , μία ακόμη πληγή στο της Αθήνας. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, χθες οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών –η ιστορική ΑΣΟΕΕ– αντέδρασαν με οξύτητα για την τραγική αδράνεια των Αρχών, αφού οι τοξικομανείς κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρύτανης του Ιδρύματος Εμμανουήλ Γιακουμάκης, για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι – από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έως τις εισαγγελικές αρχές, τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, την περιφερειάρχη Ρένα , και βέβαια τον υπουργό Παιδείας Κώστα . Ουδείς έχει πράξει κάτι. Μάλιστα, είναι συγκυριακό αλλά ενδεικτικό των πολιτικών προτεραιοτήτων: την ίδια στιγμή που το ΟΠΑ ύψωνε κραυγή αγωνίας για το πρόβλημα των τοξικομανών, ο κ. επιτίθετο με ανοίκειο ύφος και στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη για ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα, που ανέδειξαν φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ειδικότερα, ένα σημείο εντυπωσιάζει στο ψήφισμα που εξέδωσε χθες η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. «Τα τοξικο-εξαρτημένα άτομα προέρχονται κατά κανόνα από το του Πεδίου του Αρεως που αποτελεί τόπο συνάθροισής τους, εισέρχονται ανεμπόδιστα στους χώρους του Ιδρύματος και κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγες σε τουαλέτες, διαδρόμους, σκάλες, ακόμα και αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου. Μετά τη χρήση βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή. Η καθημερινή πλέον παρουσία των εξαρτημένων ατόμων στο Ιδρυμα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία των μελών της κοινότητας. Επιπλέον, τα άτομα αυτά συχνά παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και εργαζομένων». Καθηγητές που μίλησαν χθες στην «Κ», ανέφεραν ότι στο Ιδρυμα έχουν βρει αναίσθητους τοξικομανείς σε γωνιές, ανθρώπους που κινούνται σε ημιερεβώδη κατάσταση στους χώρους του Ιδρύματος, ενώ δεν έχουν λείψει φορές που υπάρχει έντονη , καθώς ναρκομανείς κάνουν όπου βρουν τη φυσική τους ανάγκη.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση