Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Οικολόγοι-Πράσινοι: Σκανδαλώδης εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό
Οικολόγοι-Πράσινοι: Σκανδαλώδης εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Οικολόγοι-Πράσινοι: Σκανδαλώδης εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Οι πρόσφατες εξαγγελίες και η επιλογή ορισμένων μελών του ΔΣ της «Ελληνικό Α.Ε.» δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες πώλησης των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό στον όμιλο Λάτση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη.

Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης του είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

· Σκάνδαλο διαδικασιών: Ο νόμος 4062/12 και ο διαγωνισμός παραβιάζουν πολλές ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες και συμβάσεις. Οι σκανδαλώδεις φοροαπ και οι εκ των υστέρων των όρων του διαγωνισμού ευνοούν απροκάλυπτα τον επενδυτή.

· Οικονομικό σκάνδαλο: Το τίμημα θεωρείται, από εκτιμητές του ΤΕΕ και εμπειρογνώμονες της Εισαγγελίας, υποπολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας του ακινήτου, ενώ το κόστος για το δημόσιο, λόγω έργων υποδομής και ς υφισταμένων υπηρεσιών, θα είναι πολλαπλάσιο του τιμήματος. Παράλληλα το θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή όπου η υπερπροσφορά νέων κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων θα επιφέρει περαιτέρω πτώση της αξίας των ακινήτων και κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων των τοπικών αγορών. Οι πολλές θέσεις ς που τάζει ο επενδυτής είναι ένα παραμύθι και δεν τεκμηριώνονται από καμία οικονομοτεχνική μελέτη.

· Περιβαλλοντικό σκάνδαλο: Η περαιτέρω δόμηση 3.000.000τ.μ. τσιμέντου, η καταστροφή του θαλάσσιου βυθού με προσχώσεις που θα καταστρέψουν τα προστατευόμενα λιβάδια Ποσειδωνίας και η αύξηση των κυκλοφοριακών φόρτων στην περιοχή θα επιδεινώσουν το περιβάλλον του λεκανοπεδίου και θα επιβαρύνουν την υγεία και την τσέπη των πολιτών (πρόνοια-περίθαλψη-).

· Κοινωνικό σκάνδαλο: Θα ιδιωτικοποιηθούν 3,5 χιλιόμετρα παραλίας και θα κλείσει το δημόσιο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά και οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο.

Επειδή όλα αυτά γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης και των θέσεων ς, θυμίζουμε ότι αυτή την στρεβλή ανάπτυξη πληρώνει σήμερα η ελληνική .

Ευτυχώς η εκποίηση αυτή δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει η μελέτη που εκπόνησε το ΕΜΠ, που αξιοποιεί υφιστάμενες εγκαταστάσεις για κοινωνικές χρήσεις, άθληση, πολιτισμό και έρευνα-τεχνολογία, δημιουργεί δημόσιο Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.

Ο συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά:

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στο Ελληνικό. Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε επενδύσεις καταστροφικές για την ποιότητα ς των πολιτών, την οικονομία και το περιβάλλον, επενδύσεις όπου το δημόσιο συμφέρον μπαίνει σε δεύτερη μοίρα προς όφελος των συμφερόντων συγκεκριμένων πάντα επενδυτών. Απαιτούμε βιώσιμες επενδύσεις και διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της μελέτης του ΕΜΠ και τη του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου που έχει ανάγκη η πόλη μας.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση