Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Οικολόγοι-Πράσινοι: Σκανδαλώδης εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό
Οικολόγοι-Πράσινοι: Σκανδαλώδης εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Οικολόγοι-Πράσινοι: Σκανδαλώδης εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Οι πρόσφατες εξαγγελίες και η ορισμένων μελών του ΔΣ της «Ελληνικό Α.Ε.» δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες πώλησης των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό στον όμιλο Λάτση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη.

Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης του είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

· Σκάνδαλο διαδικασιών: Ο νόμος 4062/12 και ο παραβιάζουν πολλές ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες και συμβάσεις. Οι σκανδαλώδεις και οι αλλαγές εκ των υστέρων των όρων του διαγωνισμού ευνοούν απροκάλυπτα τον επενδυτή.

· Οικονομικό σκάνδαλο: Το τίμημα θεωρείται, από εκτιμητές του ΤΕΕ και εμπειρογνώμονες της Εισαγγελίας, υποπολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας του ακινήτου, ενώ το κόστος για το δημόσιο, λόγω έργων υποδομής και μετεγκατάστασης υφισταμένων υπηρεσιών, θα είναι πολλαπλάσιο του τιμήματος. Παράλληλα το έργο θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή όπου η υπερπροσφορά νέων κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων θα επιφέρει περαιτέρω της αξίας των ακινήτων και κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων των τοπικών αγορών. Οι πολλές θέσεις εργασίας που τάζει ο επενδυτής είναι ένα και δεν τεκμηριώνονται από καμία οικονομοτεχνική μελέτη.

· Περιβαλλοντικό σκάνδαλο: Η περαιτέρω δόμηση 3.000.000τ.μ. τσιμέντου, η καταστροφή του θαλάσσιου βυθού με προσχώσεις που θα καταστρέψουν τα προστατευόμενα λιβάδια Ποσειδωνίας και η των κυκλοφοριακών φόρτων στην περιοχή θα επιδεινώσουν το περιβάλλον του λεκανοπεδίου και θα επιβαρύνουν την υγεία και την τσέπη των πολιτών (πρόνοια-περίθαλψη-ασφαλιστικά ).

· Κοινωνικό σκάνδαλο: Θα ιδιωτικοποιηθούν 3,5 χιλιόμετρα παραλίας και θα κλείσει το δημόσιο του Αγίου Κοσμά και οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο.

Επειδή όλα αυτά γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, θυμίζουμε ότι αυτή την στρεβλή ανάπτυξη πληρώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Ευτυχώς η εκποίηση αυτή δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει η μελέτη που εκπόνησε το ΕΜΠ, που αξιοποιεί υφιστάμενες εγκαταστάσεις για κοινωνικές χρήσεις, άθληση, πολιτισμό και έρευνα-τεχνολογία, δημιουργεί δημόσιο Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.

Ο συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά:

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στο Ελληνικό. Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε επενδύσεις καταστροφικές για την ποιότητα ζωής των πολιτών, την οικονομία και το περιβάλλον, επενδύσεις όπου το δημόσιο συμφέρον μπαίνει σε δεύτερη μοίρα προς όφελος των συμφερόντων συγκεκριμένων πάντα επενδυτών. Απαιτούμε βιώσιμες επενδύσεις και διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της μελέτης του ΕΜΠ και τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου που έχει ανάγκη η πόλη μας.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελικός Roland Garros: 1-0 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπ - https://t.co/C6N79UUiBO -

  • #πανελλαδικές 2021: Σηκώνουν αυλαία τη Δευτέρα #πανελλαδικές - https://t.co/nXeXftN3Uz -

  • Self-tests: Πώς θα διατεθούν από 14-19 Ιουνίου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - https://t.co/JX5VPaANAq -

"Αλιεύοντας" την είδηση