Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Οικολόγοι Πράσινοι για εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική: “Η κυβέρνηση δεν πρέπει να “σκουριάσει”
Οικολόγοι Πράσινοι για εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική: “Η κυβέρνηση δεν πρέπει να “σκουριάσει”

Οικολόγοι Πράσινοι για εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική: “Η κυβέρνηση δεν πρέπει να “σκουριάσει”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις Σκουριές, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, προχτές Πέμπτη 29/7 και προς τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, χτες, Παρασκευή 30/7 δήλωσε ότι

“Οι συνεχίζουμε αταλάντευτα να αντιμαχόμαστε την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική, γιατί είναι καταστροφική σε ότι αφορά το περιβάλλον και τους κατοίκους ενώ μακροπρόθεσμα επικίνδυνη σε ότι αφορά το βιώσιμο οικονομικό της περιοχής.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί πως το ζήτημα στις Σκουριές ξεπερνά κατά πολύ το δίλημμα εργασία – περιβάλλον. Οι Σκουριές είναι ο εμβληματικός τρόπος σύγκρουσης του μοντέλου “ανάπτυξης” που επιβλήθηκε στη χώρα εδώ και δεκαετίες (και μας έφτασε εν πολλοίς στο σημείο μηδέν που ζούμε σήμερα στο πετσί μας) με τη λογική της βιωσιμότητας, που οφείλει να διέπει από δω και πέρα τις πολιτικές στην τραυματισμένη μας χώρα.

Συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό όταν λέει πως η αριστερά δεν είναι εκδικητική, εννοώντας τους εργαζόμενους στις Σκουριές. Κανείς δε θέλει να στερήσει την εργασία σε κανέναν τις μέρες που ζούμε. Δεν είναι όμως αυτός λόγος για να γίνει η αριστερά εκδικητική απέναντι στο μέλλον των κατοίκων και τις επόμενες γενιές της περιοχής.

Η Κυβέρνηση (και ιδιαίτερα μια κυβέρνηση αριστεράς), σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση της Χαλκιδικής, είναι σε θέση και οφείλουν να επεξεργαστούν ένα σχέδιο διαφορετικής ανασυγκρότησης και απασχόλησης για την περιοχή. Καμία όμως Κυβέρνηση, σημερινή ή μελλοντική δεν θα μπορέσει να επουλώσει τις βλάβες που η συγκεκριμένη επένδυση έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί.

Οι Πράσινοι, το κόμμα της πολιτικής οικολογίας, βρισκόταν και βρίσκονται πάντα δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής και δηλώνουν ότι ο αγώνας για τις Σκουριές θα συνεχιστεί, μέχρι την τελική νίκη για το περιβάλλον και τους ανθρώπους του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

  • Κ. Παπανάτσιου: Στη Βουλή ερωτήματα σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο… - https://t.co/phMHXet24H -

  • Συνάντηση Δ.Σ. του Δι.Κε.Πρ.Ε. με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και την υφυπουργό Υγείας #ΔΙΚΕΠΡΕ - https://t.co/Gnn64RnNhy -

"Αλιεύοντας" την είδηση