Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ικαρία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 34χρονης Νάταλι
Ικαρία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 34χρονης Νάταλι

Ικαρία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 34χρονης Νάταλι

Με ειδικές συσκευές γεωεντοπισμού νζητούν το στίγμα του κινητού

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 34χρονης Αγγλοκύπριας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή Κεραμέ, στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Στις έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος συμμετέχουν στελέχη της Ασφάλειας Σάμου, της ς Υπηρεσίας Ικαρίας, κλιμάκιο του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου και εθελοντές διασώστες. Χθες το απόγευμα στο νησί πήρε εντολή να μεταβεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες, ενώ από τις βραδινές ώρες τις έρευνες συνδράμει κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα εξοπλισμένο με ειδικά γεωεντοπισμού. Αποστολή του κλιμακίου είναι να εντοπίσει το ακριβές σημείο απ΄όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά στίγμα το κινητό τηλέφωνο της 34χρονης.

Το θρίλερ της εξαφάνισης άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Στις 12.05 μ. ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κηρύκου και δήλωσε την εξαφάνιση της συντρόφου του. Το ζευγάρι βρισκόταν από τις 3 Αυγούστου στο νησί και έμενε σε στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Κηρύκου – Φάρων. Επρόκειτο να αναχωρήσουν για άλλο προορισμό το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 38χρονος Κύπριος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας η σύντροφός του έφυγε από το δωμάτιο και πήγε για τρέξιμο δίχως έκτοτε να δώσει κάποιο σημείο ζωής. Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί ζήτησαν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας το κινητό ενεργοποιούσε την κεραία κινητής τηλεφωνίας με ονομασία «Φούρνοι» που βρίσκεται εγκατεστημένη στο γειτονικό νησί. Με βάση και αυτό το δεδομένο, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στη νοτιοανατολική ακτή της Ικαρίας (βρίσκεται εγγύτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων) στο τμήμα από τον Αγιο Κήρυκο έως την περιοχή Φάροι.

Ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι, μιλώντας χθες το βράδυ στην του ΑΝΤ1 εκανε έκκληση στις εταιρειες κινητής τηλεφωνίας και σε τεχνολογικές εταιρείες να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα του κινητού της κοπέλας.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο της «σήμανσης» που μετέβη στο νησί ερεύνησε το δωμάτιο του ζευγαριού και εντόπισε κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του. Ερωτηθείς σχετικά, ο σύντροφος της αγνοούμενης κοπέλας κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η 34χρονη το προηγούμενο βράδυ εμφάνισε ρινορραγία δίχως αυτή να είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου χτυπήματος. Τα ίχνη αίματος στάλθηκαν για εξέταση , ενώ άμεσα κινήθηκαν και διαδικασίες άρσης απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του 38χρονου ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισής της. Πάντως, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαιναν χθες ότι δεν είχαν προκύψει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η 34χρονη είχε πέσει εγκληματικής ενέργειας, δίχως πάντως να μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ατομα από το φιλικό περιβάλλον της 34χρονης που μίλησαν σε ΜΜΕ της Κύπρου περιέγραψαν τη νεαρή αστροφυσικό ως ιδιαίτερα αθλητικό άτομο με ιδιαίτερη αγάπη στο τρέξιμο και στην αναρρίχηση. Φίλοι και συγγενείς της απηύθυναν μέσω κοινωνικών δικτύων δημόσια έκκληση σε όποιον είχε την οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Κηρύκου.

Η 34χρονη μίλησε για τελευταία φορά μαζί του το πρωί της Δευτέρας, τον ενημέρωσε πως είχε πάει για τρέξιμο, όμως στην συνέχεια δεν έδωσε σήμα ζωής, ούτε απάντησε σε μετέπειτα κλήσεις.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της. Πέραν από την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και τις αστυνομικές δυνάμεις, στην επιχείρηση εντοπισμού της συνδράμουν ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., drones αλλά και εθελοντές.

Οι έρευνες εκτείνονται από την περιοχή Κεραμέ Ικαρίας έως το Ακρωτήριο Δράκανο, μια απόσταση περίπου 10 χλμ. Πρόκειται για σχετικά εύκολη περιοχή, χωρίς δύσβατα σημεία.


Φωτογραφία: ikariaki.gr

Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του δωματίου της

Στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι οι εγκληματολόγοι εντόπισαν κηλίδες αίματος στο κρεβάτι. Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν οι κηλίδες προκλήθηκαν φυσικά, παραδείγματος χάρη λόγω απλής ρινορραγίας, ή ήταν αποτέλεσμα βίαιου χτυπήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει εξέταση στα ευρήματα και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Παράλληλα έχει ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης της.

Το κατάλυμα στο οποίο διέμεναν παραμένει κλειστό, το δωμάτιο έχει σφραγιστεί από τις αστυνομικές αρχές της Ικαρίας και ο 38χρονος φιλοξενείται στην περιοχή.

Πώς περιγράφουν την 34χρονη οι φίλες της

Ως έναν πολύ θετικό, αθλητικό και δραστήριο άνθρωπο περιγράφουν τη Νάταλι Κρίστοφερ, άτομα του περιβάλλοντός της. ‘Οπως ανέφερε στο 24news φίλη της, η 34χρονη έχει πάθος με όλα τα αθλήματα, όπως το τρέξιμο, την αναρρίχηση, την καλαθόσφαιρα και την ποδηλασία και είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

«Είναι ένα άτομο που έβγαινε συχνά για να αθληθεί μόνη της, καθώς δεν φοβόταν, ούτε σκεφτόταν τους κινδύ που ενδεχομένως να συναντούσε», αναφέρει.

Η 34χρονη έχει ως επάγγελμα την Αστροφυσική, ενώ μέσω αυτής έχει κάνει προσπάθειες για να φέρει κοντά τις δύο πλευρές, την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο.

Το θρίλερ της εξαφάνισης

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η 34χρονη, μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου.

Διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ, ενώ στις 17:00 η ώρα χθες ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου της, ο 38χρονος ξύπνησε και δεν την βρήκε στο δωμάτιο. Επικοινώνησε μαζί της και του είπε ότι πήγε για τρέξιμο.

Στις επόμενες κλήσεις του ωστόσο η γυναίκα δεν απαντούσε. Στις 12:40, ανήσυχος, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες από γη και αέρος, στις οποίες χθες το απόγευμα συμμετείχαν τουλάχιστον δύο ελικόπτερα.

Το κινητό της γυναίκας εξέπεμψε τελευταία φορά από την ίδια περιοχή. Ωστόσο, ενώ αρχικά καλούσε, έπειτα η συσκευή έκλεισε.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν μέσω της Πρεσβείας στην Αθήνα οι κυπριακές αρχές. Η υπόθεση παρακολουθείται και είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση