Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Ικαρία: Εντοπίστηκε βομβαρδιστικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Ικαρία: Εντοπίστηκε βομβαρδιστικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ικαρία: Εντοπίστηκε βομβαρδιστικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ένα δικινητήριο επιθετικό βομβαρδιστικό αμερικανικής κατασκευής, τύπου Μάρτιν Μπάλτιμορ (Martin Baltimore), το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Ικαρίας το 1945, ενώ είχε προς τη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε κοντά στον οικισμό του Μαγγανίτη σε βάθος 16 μέτρων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις συμμαχικές πολεμικές αεροπορίες της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής, της Ελλάδας και της Ιταλίας μετά τη συνθηκολόγηση της με τους Συμμάχους το 1943.

Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγίου της ΕΡΤ, το αεροπλάνο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η εύρεσή του προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σε όλο τον κόσμο έχουν κατασκευαστεί 1.500 τέτοια και μέχρι σήμερα δεν έχει διασωθεί κανένα παρά μόνο το συγκεκριμένο.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο χαρτογραφήθηκε και φωτογραφήθηκε, ενώ η πρωτοβουλία, αλλά και η όλη προσπάθεια, ανήκει στον πρώην πρόεδρο αυτοδυτών Σάμου Αλέξανδρο Μαλαγάρη, ο οποίος σε με τον Στέλιο Δεμερτζή πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν στην Ικαρία, έκαναν τις απαραίτητες καταδύσεις και συνέλεξαν τα απαραίτητα στοιχεία.

 -ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Την Πέμπτη 2/12 η παρουσίαση του Μανού Γκαγιέχα #ΜανούΓκαγιέχα - https://t.co/CdPj8n7R8R -

  • Αντιπλημμυρικά έργα  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον - https://t.co/sB9mQrNQap… -

  • Τρεις συλλήψεις στο Βόλο για #ναρκωτικά και οδήγηση #ναρκωτικά - https://t.co/GjSZJOY0yq -

"Αλιεύοντας" την είδηση