Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ίδρυση σχολής εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο ανακοίνωσε ο Π.Κουρουμπλής
Ίδρυση σχολής εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο ανακοίνωσε ο Π.Κουρουμπλής

Ίδρυση σχολής εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο ανακοίνωσε ο Π.Κουρουμπλής

Την ίδρυση σχολής του εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο, ανακοίνωσε ο Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης πριν από λίγο, ευρισκόμενος στο νησί μαζί με τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στα βόρεια Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κουρουμπλής, στη διάρκεια ς με εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού, υποσχέθηκε ότι θα ιδρυθεί στο νησί, γνωστό για τη ναυτική του παράδοση, σχολή εμπορικού ναυτικού – αίτημα που η τοπική κοινωνία θέτει εδώ και αρκετά χρόνια.

 Στη διάρκεια της ίδιας ς, συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Καλύμνου, κυρίως για ζητήματα υποδομών και στελέχωσης των υπηρεσιών, για τα οποία ο υποσχέθηκε ότι θα προωθηθούν οι διαδικασίες επίλυσης σε με τα αρμόδια υπουργεία.

Νωρίτερα οι κ.κ. Κουρουμπλής και Σαντορινιός, επισκέφθηκαν τη Λέρο, τους Λειψούς και το , ακούγοντας από πρώτο χέρι από τους κατοίκου των νησιών τα προβλήματα που απασχολούν κάθε περιοχή.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, δεν καη δυνατό να επισκεφθούν το νησί της Κω, όπως ήταν προγραμματισμένο και όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς και παράγοντες.

Σε συνάντηση πάντως που είχε με τον δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί το νησί εντός του Ιανουαρίου, με σκοπό να υπάρξει συζήτηση και εφ' όλης της ύλης.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση