Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ιδρυση νέου ασφαλιστικού φορέα σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Ιδρυση νέου ασφαλιστικού φορέα σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ιδρυση νέου ασφαλιστικού φορέα σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Η πλήρης εφαρμογή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2017 στη ΔΕΗ, καθώς και η μελέτη ίδρυσης ανεξάρτητου φορέα ασφάλισης υγείας για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ομίλου, συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μ. Παναγιωτάκης, με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο φορέας ασφάλισης θα είναι ανεξάρτητος από τον ΕΟΠΥΥ και τα ΠΕΔΥ και θα παρέχει σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους των εταιριών του Ομίλου και στα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Γι’ αυτό το θέμα βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη σχετική μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις με τη μείωση των εισπράξεων της επιχείρησης και τους περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων. «Παρόλα αυτά, η Επιχείρηση, βασιζόμενη στην υπευθυνότητα και τον ζήλο των εργαζομένων της, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των καταναλωτών, ενώ είναι ευνόητο ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές παροχών λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στα νοικοκυριά» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ. Προσθέτει, δε, ότι δεν τίθεται ζήτημα για τις ανελαστικές υποχρεώσεις της Επιχείρησης, όπως η μισθοδοσία, οι υποχρεώσεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, η εξυπηρέτηση δανείων, οι πληρωμές σε ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ κ.λπ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ν. Καρδούλας: Θνησιμότητα κορωναϊού συγκριτικά με τη συνολική θνησιμότητα - https://t.co/DY6i4MIgw3 -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη συνέχιση λειτουργίας 5 Δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών… - https://t.co/cz27ZrUi2l -

  • Είκοσι δύο παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/2v8TZpWi3T -

"Αλιεύοντας" την είδηση