Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ειδοποιητήρια από τράπεζες σε πελάτες με «κόκκινα» δάνεια
Ειδοποιητήρια από τράπεζες σε πελάτες με «κόκκινα» δάνεια

Ειδοποιητήρια από τράπεζες σε πελάτες με «κόκκινα» δάνεια

Αρχίζει άμεσα η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερημένες οφειλές προς τις τράπεζες για πάνω από ένα μήνα. Μέσω των σχετικών επιστολών, όλοι οι δανειολήπτες με οφειλές σε καθυστέρηση άνω του ενός μήνα θα κληθούν να προσέλθουν στο κατάστημα, προσκομίζοντας στοιχεία που αφορούν την οικονομική τους κατάσταση. Στόχος η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα του δανείου τους και η αποτροπή του πλειστηριασμού του ακινήτου τους.

Αποδέκτες σε πρώτη φάση θα είναι όσοι ήδη έχουν καθυστερημένες οφειλές άνω του ενός μηνός, ενώ έως τα τέλη του χρόνου θα λάβουν αντίστοιχες επιστολές και όσοι έως τις 15 Δεκεμβρίου δημιουργήσουν οφειλές σε καθυστέρηση άνω του ενός μηνός. Αυτό προβλέπει ο τροποποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος και ενεργοποιεί τη διαδικασία για την αντιμετώπιση των οφειλών τόσο από νοικοκυριά όσο και από επιχειρήσεις βάσει συγκεκριμένων βημάτων. Είναι προφανές ότι με την τελευταία πρόβλεψη, η ΤτΕ επιχειρεί να παροτρύνει στην αποπληρωμή οφειλών από όσους έχουν σχετική δυνατότητα.

Η ενεργοποίηση της διαδικασίας στην οποία όλοι οι δανειολήπτες σε καθυστέρηση θα πρέπει να ανταποκριθούν, αποτελεί το πρώτο βήμα, που θα κρίνει εάν θα χαρακτηριστούν συνεργάσιμοι ή μη, χαρακτηρισμός από τον οποίο θα εξαρτηθούν στη συνέχεια και τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, που θα φτάνει μέχρι τον πλειστηριασμό του ακινήτου, ακόμη και αν πρόκειται για τη μοναδική κατοικία του.

Η αντίστροφη μέτρηση ενεργοποιείται ουσιαστικά από τα τέλη του 2015, που είναι η ημερομηνία βάσει της οποίας οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν στείλει όλες τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση