Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ειδοποιητήρια από τράπεζες σε πελάτες με «κόκκινα» δάνεια
Ειδοποιητήρια από τράπεζες σε πελάτες με «κόκκινα» δάνεια

Ειδοποιητήρια από τράπεζες σε πελάτες με «κόκκινα» δάνεια

Αρχίζει άμεσ η ποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους δανειολήπτες που έχουν καθυστερημένες οφειλές προς τις για πάνω από ένα μήνα. Μέσω των σχετικών επιστολών, όλοι οι δανειολήπτες με οφειλές σε καθυστέρηση άνω του ενός μήνα θα κληθούν να προσέλθουν στο , προσκομίζοντας στοιχεία που αφορούν την οικονομική τους κατάσταση. Στόχος η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα του δανείου τους και η του πλειστηριασμού του ακινήτου τους.

Αποδέκτες σε πρώτη φάση θα είναι όσοι ήδη έχουν καθυστερημένες οφειλές άνω του ενός μηνός, ενώ έως τα του χρόνου θα λάβουν αντίστοιχες επιστολές και όσοι έως τις 15 Δεκεμβρίου δημιουργήσουν οφειλές σε καθυστέρηση άνω του ενός μηνός. Αυτό προβλέπει ο τροποποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος και ενεργοποιεί τη διαδικασία για την αντιμετώπιση των οφειλών τόσο από νοικοκυριά όσο και από βάσει συγκεκριμένων βημάτων. Είναι προφανές ότι με την τελευταία πρόβλεψη, η ΤτΕ επιχειρεί να παροτρύνει στην οφειλών από όσους έχουν σχετική δυνατότητα.

Η ενεργοποίηση της διαδικασίας στην οποία όλοι οι δανειολήπτες σε καθυστέρηση θα πρέπει να ανταποκριθούν, αποτελεί το πρώτο βήμα, που θα κρίνει εάν θα χαρακτηριστούν συνεργάσιμοι ή μη, χαρακτηρισμός από τον οποίο θα εξαρτηθούν στη συνέχεια και τα επόμενα στάδια της διαδικασίας, που θα φτάνει μέχρι τον πλειστηριασμό του ακινήτου, ακόμη και αν πρόκειται για τη μοναδική κατοικία του.

Η αντίστροφη μέτρηση ενεργοποιείται ουσιαστικά από τα του 2015, που είναι η ημερομηνία βάσει της οποίας οι θα πρέπει να έχουν στείλει όλες τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση