Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Ειδομένη: Ξανά στις ράγες που άδειασε η ΕΛ.ΑΣ.
Ειδομένη: Ξανά στις ράγες που άδειασε η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδομένη: Ξανά στις ράγες που άδειασε η ΕΛ.ΑΣ.

Καμία απολύτως πρόοδος δεν έχει σημειωθεί παρά τη χθεσινή επιχείρηση της για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Η γραμμή παραμένει κλειστή για 32η ημέρα, παρά το γεγονός ότι δόθηκε η εντύπωση χθες το πρωί ότι η γραμμή άνοιξε, έστω για λίγο. Σχεδόν το μισό σιδηροδρομικό φορτίο έχει μετατοπιστεί σε φορτηγά και , προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημίες στην, υπό αποκρατικοποίηση, ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ωστόσο, μετά την απομάκρυνση των καταληψιών, και μετανάστες επανακατέλαβαν τη γραμμή τοποθετώντας στις ράγες πέτρες. Οι πληροφορίες, που ήθελαν τη σιδηροδρομική γραμμή να ανοίγει μετά την επιχείρηση της , προκάλεσαν σημαντική αναστάτωση στον κλάδο των μεταφορών, καθώς πολλοί ήταν οι πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που νόμισαν πως θα μπορούσαν να μεταφέρουν το εμπόρευμά τους σιδηροδρομικώς. «Τα τηλέφωνά μας χτυπούσαν ασταμάτητα από πελάτες μας οι οποίοι νόμιζαν ότι άνοιξε η γραμμή και θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην εκτέλεση των παραγγελιών τους», εξηγεί στην «Κ» ο Παναγιώτης Χριστέλης, προϊστάμενος σιδηροδρομικών μεταφορών της εταιρείας VTG rail logistics, που εκτελεί σιδηροδρομικές μεταφορές, με το 90% του έργου του να αφορά από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης προς την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η πληροφόρηση, όμως, των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είναι πολύ περιορισμένη και επισήμως δεν υπάρχει σαφής απάντηση για την κατάσταση της γραμμής.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ιδιαίτερα τεταμένη, με τους να στήνουν ξανά τις σκηνές πάνω στις γραμμές εμποδίζοντας τη διέλευση συρμών. Χθες το μεσημέρι τραυματίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας μετανάστης. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον Σύρο μετανάστη να έχει παρασυρθεί από , ωστόσο αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι ο τραυματίας είχε πέσει από στύλο πάνω στον οποίο επιχειρούσε να στήσει τη σκηνή του. Ο έπεσε μπροστά στο , ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν παρασύρθηκε από το ή όχι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση