Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ και οι 16 φορολογικές δηλώσεις που ξεχάστηκαν
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ και οι 16 φορολογικές δηλώσεις που ξεχάστηκαν

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ και οι 16 φορολογικές δηλώσεις που ξεχάστηκαν

Σοβαρά ερωτήματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έδρας του στην Κουμουνδούρου ανακύπτουν με βάση τα στοιχεία της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και .

Δηλώσεις προς την εφορία, που έπρεπε να κατατεθούν ετησίως από το 2001, υπέβαλλε μόλις το φετινό οέμβριο ο σχετικά με το κτίριο της Κουμουνδούρου, όπως αποκαλύπτουν οι της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια κομμάτων και .

Σύμφωνα με τους κ. Γ. Γεωργαντά, Μ. Βορίδη και Ν. Μηταράκη από τα στοιχεία που κατατέθηκαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα, που υποκρύπτουν τουλάχιστον αποφυγή φορολόγησης, ενδεχομένως και άλλα .

Όπως σημειώνεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι, τουλάχιστον, προβληματικό καθώς ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι κατέχει το κτίριο ως διάδοχος προηγούμενων κομμάτων μέσω μετονομασίας των προηγούμενων σχημάτων (αρχής γενομένης από την Ελληνική Αριστερά και τους Συνασπισμούς Δαμανάκη και νσταντόπουλου) αν και για κάθε ιστορική εκδοχή του κόμματος έχουν κατατεθεί ιδρυτικές διακηρύξεις και, συνεπώς, αποτελεί νέο νομικό πρόσωπο και θα έπρεπε κανονικά να γίνουν πράξεις μεταβίβασης. Κατά τις ίδιες , οι δηλώσεις μετονομασίας των κομμάτων κατατέθηκαν μαζικά από τον κ. Αλ. Τσίπρα το Φεβρουάριο του 2016 ενώ μερικούς μήνες μετά το κυβερνών κόμμα κατέθεσε και τις που δεν είχαν κατατεθεί από το 2001.

Τα γαλάζια στελέχη σημειώνουν επίσης ότι το δάνειο με το οποίο αποκτήθηκε το κτίριο, επί ΕΑΡ, ουδέποτε εξοφλήθηκε αλλά κουρεύτηκε σε ποσοστό 50%.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση