Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Το Καλοκαίρι τα πρώτα υδατοδρόμια σε Σποράδες, Βόλο, Σκύρο, Θεσσαλονίκη και Εύβοια
Το Καλοκαίρι τα πρώτα υδατοδρόμια   σε Σποράδες, Βόλο, Σκύρο, Θεσσαλονίκη και Εύβοια

Το Καλοκαίρι τα πρώτα υδατοδρόμια σε Σποράδες, Βόλο, Σκύρο, Θεσσαλονίκη και Εύβοια

Το του 2016 αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώτα στην , αρχικά σε Σποράδες, Βόλο, Σκύρο, Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τη Hellenic Seaplanes, η οποία δραστηριοποιείται στον σχετικό κλάδο, την πορεία λειτουργίας θα ακολουθήσουν Χίο, Ψαρά, Οινούσες, Μυτιλήνη και Πάτμο ως ένα αντίστοιχο περιφερειακό δίκτυο συνδέοντας τα και με τα τουρκικά παράλια. Σε αναμονή βρίσκεται το υδατοδρόμιο της Τήνου που αν και σε προχωρημένη φάση, το λιμεναρχείο του νησιού δεν συμφωνεί με τη θέση του υδατοδρομίου και θέλει να ακυρώσει τη μέχρι σήμερα διαδικασία.

Οι αδειοδοτήσεις συνεχίζονται σε Ζάκυνθο, , Σητεία, Μήλο, Πάρο, , καθώς και σε πολλά ιδιωτικά που σύντομα θα καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των υδατοδρομίων.

Τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Υποδομών & Μεταφορών, ΥΠΕΚΑ και Ναυτιλίας ετοιμάζουν την προώθηση νέων νομοσχεδίων για τα υδατοδρόμια όπου θα μειώσουν χρονικά τις αδειοδοτικές διαδικασίες και θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ομαλής λειτουργίας των υδροπλάνων ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου, όπου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η προσέλευση τουριστών. Ένα πλαίσιο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο χώρο των Μεταφορών, του Τουρισμού και της ευρύτερης ανάπτυξης στην , αλλά και στην .

Την ίδια , την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης για τη διαχείριση των υδατοδρομίων ανακοίνωσαν από κοινού Hellenic Seaplanes και Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πρόκειται για το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του συγκεκριμένου κύκλου, ο οποίος αποσκοπεί στην όσο τον δυνατόν περισσότερων μελλοντικών στελεχών του κλάδου των υδατοδρομίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση