Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Κέρι
Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Κέρι

Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Κέρι

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ζήτημα θεμελιακής σημασίας είναι για τις ΗΠΑ η τρομοκρατών, και το ζήτημα θα επηρεάσει την εικόνα για την στους αμερικανικούς θεσμούς.

Αυτό δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, σύμφωνα με τον ίδιο. Οπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς στους Ελληνες δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή των δύο ανδρών χθες στην Ουάσιγκτον, «είναι γνωστή η σημασία που δίνει η αμερικανική στα ζητήματα της ς, εμείς υπογραμμίσαμε την κατανόηση που έχουμε στις ανησυχίες τους αλλά και ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την ουσία του νόμου».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την κρατουμένων για λόγους υγείας στις κοινές δηλώσεις πριν τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι «προβληματιζόμαστε πολύ γιατί αυτοί που διέπραξαν τρομοκρατικές πράξεις και είναι στη φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή». Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι «μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομο, θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου σης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Κέρι εστίασε μεν στο ζήτημα της ς, εκτιμώντας ότι «οι κοινές προσπάθειές μας για την της τρομοκρατίας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικές», αλλά εξέφρασε την ελπίδα «να συνεργαστούμε σε όλα τα θέματα πολιτικής». Συγκεκριμένα, ανέφερε «τη διατήρηση της εταιρικής σχέσης Ευρώπης-ΗΠΑ για τη στήριξη της Ουκρανίας, την πίεση προς τη Ρωσία για να τηρήσει τη συμφωνία του Μινσκ και να συνεισφέρει στην επιστροφή της ειρήνης στην περιοχή, αλλά και τη μακροπόθεσμη συνεργασία για την προμήθεια και διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας».

Κατά τη συνάντηση έθεσε μάλιστα το θέμα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. Ο κ. Κοτζιάς του εξήγησε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία και την «οικονομικά συμφέρουσα συμφωνία» για τη συμμετοχή της ς στον τουρκικό αγωγό μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση