Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Κέρι
Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Κέρι

Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Κέρι

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ζήτημα θεμελιακής σημασίας είναι για τις ΗΠΑ η αποφυλάκιση τρομοκρατών, και το ζήτημα θα επηρεάσει την εικόνα για την Ελλάδα στους αμερικανικούς θεσμούς.

Αυτό δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, σύμφωνα με τον ίδιο. Οπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς στους Ελληνες δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή των δύο ανδρών χθες στην Ουάσιγκτον, «είναι γνωστή η σημασία που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση στα ζητήματα της τρομοκρατίας, εμείς υπογραμμίσαμε την κατανόηση που έχουμε στις ανησυχίες τους αλλά και ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την ουσία του νόμου».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση κρατουμένων για λόγους υγείας στις κοινές δηλώσεις πριν τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι «προβληματιζόμαστε πολύ γιατί αυτοί που διέπραξαν τρομοκρατικές πράξεις και είναι στη φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή». Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι «μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομοκράτη, θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί».

Από την πλευρά του, ο κ. Κέρι εστίασε μεν στο ζήτημα της τρομοκρατίας, εκτιμώντας ότι «οι κοινές προσπάθειές μας για την της τρομοκρατίας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικές», αλλά εξέφρασε την ελπίδα «να συνεργαστούμε σε όλα τα θέματα πολιτικής». Συγκεκριμένα, ανέφερε «τη διατήρηση της εταιρικής σχέσης Ευρώπης-ΗΠΑ για τη στήριξη της Ουκρανίας, την πίεση προς τη Ρωσία για να τηρήσει τη συμφωνία του Μινσκ και να συνεισφέρει στην της ειρήνης στην περιοχή, αλλά και τη μακροπόθεσμη συνεργασία για την προμήθεια και διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας».

Κατά τη συνάντηση έθεσε μάλιστα το θέμα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη στη Μόσχα. Ο κ. Κοτζιάς του εξήγησε τις παραδοσιακά καλές με τη Ρωσία και την «οικονομικά συμφέρουσα συμφωνία» για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον τουρκικό αγωγό μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου στην .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση