Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η Ρεβυθούσα «υποδέχθηκε» το πλοίο «Maria Energy» με το υγροποιημένο φυσικό αέριο
Η Ρεβυθούσα «υποδέχθηκε» το πλοίο «Maria Energy» με το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Η Ρεβυθούσα «υποδέχθηκε» το πλοίο «Maria Energy» με το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Η Ρεβυθούσ «υποδέχθηκε» το πρώτο μερικανικό φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου στην 3η δεξαμενή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 το ελληνικών συμφερόντων νεόκτιστο δεξαμενόπλοιο LNG «» του εφοπλιστικού ομίλου Τσάκος έδεσε στον προβλήτα του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα για να εκφορτώσει spot φορτίο ΥΦΑ της αμερικανικής εταιρείας Cheniere, ποσότητας 168.000 m3 (1.772.400Mw), το οποίο εισάγει στην η .

Πρόκειται για το πρώτο αμερικανικό φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από σχιστολιθικό αέριο που εισάγεται στην και το πρώτο που θα παραδοθεί από το νέο τερματικό σταθμό της Cheniere στο Corpus Christi του Τέξας και θα εκφορτωθεί στον τερματικό σταθμό του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, στην 3η δεξαμενή, χωρητικότητας 95.000 m3, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη.

Υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν περίπου 27 ώρες για να ολοκληρωθεί η εκφόρτωση και στις τρεις δεξαμενές και είναι η πρώτη φορά που ένα πλοίο των διαστάσεων του «» πραγματοποιεί εκφόρτωση στον Σταθμό της Ρεβυθούσας.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «η Ρεβυθούσα, υποδεχόμενη το πρώτο αμερικανικό φορτίο ΥΦΑ, ανοίγει το δρόμο για νέες προοπτικές στην προμήθεια φυσικού αερίου και τη διαφορο των πηγών προμήθειας και εφοδιασμού στην οτιοανατολική Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα σημαντικό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου σ' ολόκληρη την περιοχή»

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση