Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί σε καταλήψεις στις 4/11

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί σε καταλήψεις στις 4/11

Ως πανελλαδική ημέρα κατάληψης των δημαρχείων, αλλά και των υπηρεσιών των ΟΤΑ, έχει ανακηρυχθεί από την ΠΟΕ – ΟΤΑ η 4η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους από τις 10 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι σε καταλήψεις που θα πραγματοποιηθούν σε χώρους των ΟΤΑ (δημαρχεία, γκαράζ, παιδικοί σταθμοί) ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η συμμετοχή τους στις που θα προγραμματιστούν. Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, «οι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, με αρχή τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση του κλάδου.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που «θα πλήξουν για άλλη μια φορά τους εργαζομένους». Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η κατάργηση του χαρακτηρισμού «βαρέα και ανθυγιεινά» για τους εργαζομένους στην καθαριότητα, ενώ σχεδιάζεται και η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. «Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ό έτος της ηλικίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. «Οι στην καθαριότητα εντάχθηκαν στη διάταξη του Ν.3660/2008 και πληρώνουν ακόμη και σήμερα το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό», εξηγούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση