Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η ώρα των αποφάσεων για τον κ. Τσίπρα
Η ώρα των αποφάσεων για τον κ. Τσίπρα

Η ώρα των αποφάσεων για τον κ. Τσίπρα

Αντιμέτωπος με την των αποφάσεων και τις ευθύνες του βρίσκεται ο , κ. , καθώς, όπως αναγνωρίζουν στενοί συνεργάτες του στο Μαξίμου, «οι μεγάλες προ είναι πλέον εδώ, τ δεν συζητάμε θεωρητικά».

Ο κ. Τσίπρας σε συναντήσεις που θα έχει σήμερα με κορυφαίους υπουργούς, ενδεχομένως να συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, θα οριστικοποιήσει το περιεχόμενο της πρότασης της ς, ένα άθροισμα δύσκολων και σκληρών μέτρων. Το κείμενο της πρότασης συντάσσεται από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τη διαδικασία συνδράμει κλιμάκιο άλλων τεχνοκρατών, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της αλλίας στο Euroworking Group, ώστε να εξασφαλισθεί ότι η πρόταση θα πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές που ζητούν οι εταίροι. Αυτό διασφαλίζει ότι η πρόταση, εφόσον κατατεθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα απορριφθεί.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας έχει λάβει την απόφαση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι δυσκολίες είναι προφανείς: ο θα πρέπει να διαχειρισθεί το «κούρεμα» των προσδοκιών που επί μακρόν καλλιέργησε η κυβέρνηση, ότι ο εύκολος δρόμος είναι εφικτός, αλλά και το ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό τοπίο. Συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλούν για «αμήχανο κλίμα» σε κυβέρνηση και κόμμα, και θεωρούν καταλυτικό παράγοντα κατευνασμού πιθανών αντιδράσεων τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος χαίρει εκτίμησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί η ενίσχυση της επιρροής της εσωκομματικής ς, που αποδίδει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χαρακτήρα νομιμοποίησης των θέσεών της για αναζήτηση εναλλακτικών δρόμων και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση