Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η ώρα των αποφάσεων για τον κ. Τσίπρα
Η ώρα των αποφάσεων για τον κ. Τσίπρα

Η ώρα των αποφάσεων για τον κ. Τσίπρα

Αντιμέτωπος με την των αποφάσεων και τις ευθύνες του βρίσκεται ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης , καθώς, όπως αναγνωρίζουν στενοί συνεργάτες του στο Μαξίμου, «οι μεγάλες προκλήσεις είναι πλέον εδώ, τώρα δεν συζητάμε θεωρητικά».

Ο κ. σε συναντήσεις που θα έχει σήμερα με κορυφαίους υπουργούς, ενδεχομένως να συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, θα οριστικοποιήσει το περιεχόμενο της πρότασης της Αθήνας, ένα άθροισμα δύσκολων και σκληρών μέτρων. Το κείμενο της πρότασης συντάσσεται από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τη διαδικασία συνδράμει κλιμάκιο Γάλλων τεχνοκρατών, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Γαλλίας στο , ώστε να εξασφαλισθεί ότι η πρόταση θα πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές που ζητούν οι εταίροι. Αυτό διασφαλίζει ότι η πρόταση, εφόσον κατατεθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα απορριφθεί.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας έχει λάβει την απόφαση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι δυσκολίες είναι προφανείς: ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διαχειρισθεί το «» των προσδοκιών που επί μακρόν καλλιέργησε η κυβέρνηση, ότι ο εύκολος είναι εφικτός, αλλά και το ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό τοπίο. Συνεργάτες του κ. μιλούν για «αμήχανο κλίμα» σε κυβέρνηση και κόμμα, και θεωρούν καταλυτικό παράγοντα κατευνασμού πιθανών αντιδράσεων τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος χαίρει εκτίμησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί η ενίσχυση της επιρροής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που αποδίδει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χαρακτήρα νομιμοποίησης των θέσεών της για αναζήτηση εναλλακτικών δρόμων και σε εθνικό νόμισμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση