Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Οι μετανάστες “λιάζονται” και ο Τουρισμός κινδυνεύει με εγκαύματα
Οι μετανάστες “λιάζονται” και ο Τουρισμός κινδυνεύει με εγκαύματα

Οι μετανάστες “λιάζονται” και ο Τουρισμός κινδυνεύει με εγκαύματα

του
Παύλου Μαρκάκη
π. βουλευτή Μαγνησίας

Αντί για καραβιές τουριστών, στα ελληνικά αράζουν καραβιές μεταναστών, οι οποίοι “σαν τουρίστες” μεταφέρονται αθρόα με τα πλοία της γραμμής στον Πειραιά και από κει “εξαφανίζονται” (όπως λέει η Υπουργός Τασία) σε όλα τα μέρη της χώρας.

Και όλα αυτά την ώρα που ο ελληνικός τουρισμός, με την προσπάθεια των επιχειρηματιών του χώρου, προσπαθεί να δημιουργήσει νέο ρεκόρ αφίξεων ξένων επισκεπτών και να τροφοδοτήσει με υγιή χρηματοδότηση την καταστραμμένη Ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση της “αριστεροδεξιάς” μπροστά σ’ αυτή την αθρόα είσοδο λαθραίων μεταναστών – προσφύγων εμφανίζεται για ακόμη μία φορά ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση, προκαλώντας εύλογη αναστάτωση μεταξύ των τουριστικών επιχειρηματιών, σε μία περίοδο μάλιστα που βρισκόμαστε μόλις “μία ανάσα” από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Γεμάτα τα του Αιγαίου και πλατείες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων από μετανάστες που έχουν αφεθεί εκεί στο έλεος της μοίρας τους και στα προβληματισμένα μάτια των τουριστών. Εικόνες που όχι απλά δεν τιμούν μια πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά καταφέρουν καίριο πλήγμα στην τουριστική αγορά.

Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερς στα μας αναμένονται τις επόμενες ημέρες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση του σχεδιασμού που θα πρέπει να ακολουθηθεί, “ρίχνοντας” και πάλι το “μπαλάκι” των ευθυνών διαχείρισης του προβλήματος στους Δήμους, που δεν διαθέτουν ούτε πόρους ούτε υποδομές για την φιλοξενία τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών. Σε αρκετά ήδη οι παράνομοι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους Έλληνες κατοίκους !!

Αποδεικνύεται επομένως, ότι και σε ένα άλλο κορυφαίο ζήτημα – το μεταναστευτικό – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καν πρόγραμμα ή αυτό που είχε ήταν επικίνδυνο για την της χώρα και για την Δημόσια ασφάλεια.

Έχουν δημοσιοποιηθεί ήδη έγγραφα και ανακοινώσεις των δουλεμπόρων στο διαδίκτυο, που στρέφουν τους μετανάστες στην χώρα μας, διαφημίζοντας την ευκολία πρόσβασης, σε σχέση με άλλα γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη

Οι εισερχόμενοι αλλοδαποί είναι πολύ καλά δασκαλεμένοι έχουν όλοι τις ίδιες “δικαιολογίες”, ανεξάρτητα από πια χώρα προέρχονται κι που ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να ερευνηθεί. Το ανησυχητικό είναι ότι οι εισερχόμενοι χρησιμοποιούν εκφράσεις και δικαιολογίες που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ενός κυβερνώντος κόμματος. !!

Δεν είναι τυχαίο ότι η Υπουργός Τασία ασκούσε – ως δεύτερος Κατρούγκαλος – δικηγορική υπεράσπιση, κερδίζοντας από το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι και το τελευταίο υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, αυτό του τουρισμού, να κινδυνεύει να καταρρεύσει από την ανικανότητα της νέας κυβέρνησης.

Η απειρία της, σε συνδυασμό με την ανικανότητά της και την αριστερή ιδεοληψία, αποτελούν άλλο ένα εκρηκτικό μείγμα που ετοιμάζεται να εκραγεί.

Οι φορείς του τουρισμού πρέπει να ξεσηκωθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες πριν είναι αργά. Ο Τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν και είναι εύκολο η εικόνα να αναστραφεί.

Πόσο μάλλον που σε λίγο θα τροφοδοτηθεί και με την πολιτική αστάθεια αφού τα σενάρια περί εκλογών και δημοψηφίσματος είναι στο τραπέζι…

Επιβάλλεται άμεσα να συγκροτηθεί ένα Διακομματικό Εθνικό σχέδιο με αυστηρούς κανόνες και συνεχείς ελέγχους στα σύνορα της χώρας. Οι ροές εξόδου πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες από τις ροές εισόδου και να δοθεί το “μήνυμα” στους δουλέμπορος ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

Τα Κέντρα Κράτησης παράνομων μεταναστών και τυχόν προσφύγων να είναι προσωρινά – μέχρι να εγκαταλείψουν την χώρα μας – με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, όπως σίτιση, ιατρικές, υγειονομικές παροχές, μέσω χρήσεως κονδυλίων που δίνονται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αυτόν τον σκοπό.

Οι κορυφαίες οργανώσεις του Τουρισμού πρέπει να ζητήσουν άμεσα τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το Εθνικό Σχέδιο και ασφαλώς να ζητήσουν την απομάκρυνση της “Υπουργού Τασίας”.

Τα σοβαρά θέματα δεν αντιμετωπίζονται με αστειότητες…

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση