Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οι φόβοι της Αθήνας μετά το χτύπημα
Οι φόβοι της Αθήνας μετά το χτύπημα

Οι φόβοι της Αθήνας μετά το χτύπημα

Με ομόθυμη καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και μηνύματα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων, στήριξης προς τον γαλλικό λαό και την του, αντέδρασε η Αθήνα.

Παράλληλα, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας ετέθησαν οι αρμόδιες αρχές, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου ζητήθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και εκτίμηση των ενδεχόμενων επιπτώσεων, υπό το πρίσμα ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα αποτελούν μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της ς Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, λίγη μετά την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων, την αμέριστη συμπαράστασή του, ζητώντας του να διαβιβάσει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Λίγες ώρες αργότερα, νωρίς χθες το πρωί, ο γραμματέας της Προεδρίας της ς Γιώργος ς επισκέφθηκε τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα και του μετέφερε εκ νέου τον αποτροπιασμό του κ. Παυλόπουλου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, τα συλλυπητήριά της στον «φίλο γαλλικό λαό», επισημαίνοντας πως η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του. «Σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χ στο Παρίσι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στην οποία τονίζεται ότι δεν πρόκειται για επιθέσεις μόνον κατά της Γαλλίας, αλλά κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Ο Αλέξης ς, έπειτα από σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς, αναφέρθηκε σε «τυφλό αλλά στοχευμένο χτύπημα στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της πολυπολιτισμικότητας». Ο πρόεδρος της .Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέσω twitter, μίλησε για «θλίψη και οργή», για να προσθέσει ότι «η επίθεση αυτή δεν είναι μόνο ενάντια στον γαλλικό λαό, αλλά ενάντια στη δημοκρατία και στην ελευθερία». Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε «αποτρόπαιο και ύπουλο» τρομοκρατικό χτύπημα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας. Και η των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση