Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι φόβοι της Αθήνας μετά το χτύπημα
Οι φόβοι της Αθήνας μετά το χτύπημα

Οι φόβοι της Αθήνας μετά το χτύπημα

Με ομόθυμη καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και μηνύματα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων, στήριξης προς τον γαλλικό λαό και την του, αντέδρασε η .

Παράλληλα, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας ετέθησαν οι αρμόδιες αρχές, ενώ από το ζητήθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και εκτίμηση των ενδεχόμενων επιπτώσεων, υπό το πρίσμα ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα αποτελούν μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη.

της Δημοκρατίας Προκόπης εξέφρασε στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, λίγη μετά την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων, την αμέριστη συμπαράστασή του, ζητώντας του να διαβιβάσει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Λίγες ώρες αργότερα, νωρίς χθες το πρωί, ο γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γιώργος Γεννηματάς επισκέφθηκε τον Γάλλο πρέσβη στην και του μετέφερε εκ νέου τον αποτροπιασμό του κ. Παυλόπουλου για τις τρομοκρατικές .

Η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, τα συλλυπητήριά της στον «φίλο γαλλικό λαό», επισημαίνοντας πως η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του. «Σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές που έλαβαν χώρα στο Παρίσι», αναφέρεται στη σχετική του ΥΠΕΞ, στην οποία τονίζεται ότι δεν πρόκειται για μόνον κατά της Γαλλίας, αλλά κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Ο πρωθυπουργός , έπειτα από σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς, αναφέρθηκε σε «τυφλό αλλά στοχευμένο χτύπημα στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της πολυπολιτισμικότητας». της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέσω twitter, μίλησε για «θλίψη και οργή», για να προσθέσει ότι «η επίθεση αυτή δεν είναι μόνο ενάντια στον γαλλικό λαό, αλλά ενάντια στη δημοκρατία και στην ελευθερία». Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε «αποτρόπαιο και ύπουλο» τρομοκρατικό χτύπημα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας. Και η των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση