Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Οι φορολογούμενοι αύξησαν τα δημόσια έσοδα
Οι φορολογούμενοι αύξησαν τα δημόσια έσοδα

Οι φορολογούμενοι αύξησαν τα δημόσια έσοδα

Έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ έχουν εισέλθει στον κρατικό κορβανά από τις 29 Ιουνίου μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι ήταν κλειστές.

Υπό τον φόβο του «κουρέματος» των καταθέσεων, χιλιάδες και φυσικά πρόσωπα έσπευσαν να αποπληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και μάλιστα σε μία δόση, καθώς και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, προκειμένου να ελαφρύνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» στις καταθέσεις, οι πολίτες το θεωρούν αναπόφευκτο και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μειώσουν τις καταθέσεις τους, πληρώνοντας είτε τους φόρους είτε μισθούς μηνών στους εργαζομένους είτε εξοφλώντας τους προμηθευτές και συνεργάτες τους.

Σύμφωνα με στοιχεία τραπεζών, από τις 29 Ιουνίου μέχρι και χθες 8 Ιουλίου είχαν «σηκωθεί» έστω και με λογιστικό τρόπο 700 εκατ. ευρώ για την πληρωμή φόρων και ακόμα 300 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν μετρητά στις εφορίες της χώρας. Τμήμα των χρημάτων αυτών συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη των συντάξεων στις αρχές του μήνα, ενώ ένα ακόμα τμήμα ύψους 300 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων κατά το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση βγήκε από τη δύσκολη θέση για την καταβολή των συντάξεων στα του μήνα από την πληρωμή στις 29-30 Ιουνίου 280 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όσο και αν οι κινήσεις των φρολογουμένων βοήθησαν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, από την πλευρά τους οι προβληματίζονται εξαιτίας των μεγάλων εκροών καταθέσεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητήσουν, εκτός και αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας υπάρχει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, να μετατεθεί η πληρωμής της πρώτης δόση του φόρου εισοδήματος σε μεταγενέστερο μήνα και όχι στις 31 Ιουλίου προκειμένου να επιβραδυνθεί η εκροή καταθέσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση