Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Η Επίτροπος Κρέτσου επισκέπτεται την Ελλάδα για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη
Η Επίτροπος Κρέτσου επισκέπτεται την Ελλάδα για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη

Η Επίτροπος Κρέτσου επισκέπτεται την Ελλάδα για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη

Από σήμερα και μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική κα Κορίνα Κρέτσου επισκέπτεται την Ελλάδα. Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. , με τον Yπουργό Oικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη και με υπουργούς που διαχειρίζονται κονδύλια της ΕΕ.

 «Σε αυτή την θα επικεντρωθούμε στις ενέργειες, που εμείς ως Επιτροπή και οι Ελληνικές αρχές μπορούμε να αναλάβουμε για να ανοίξουμε τον δρόμο προς ένα μέλλον ευημερίας για τη χώρα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών μου με ενδιαφερόμενους φορείς σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο θα είναι η συμβολή τόσο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, καθώς και του Eπενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Θα συζητήσουμε επίσης τον επείγοντα χαρακτήρα της προσφυγικής ς στην Ελλάδα και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε» δήλωσε η πριν από την επίσκεψή της.

 «Κατά την περίοδο 2014-2020 είναι έτοιμα να εισρεύσουν στην πραγματική πάνω από 35 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Με πρωτοβουλία του Προέδρου , η Επιτροπή παρουσίασε τον Ιούλιο σειρά προτάσεων για να βοηθήσει την Ελλάδα να επωφεληθεί πλήρως από το κονδύλια της ΕΕ. Τα εν λόγω εξαιρετικά μέτρα αποτελούν ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης αλλά θα καρποφορήσουν μόνο εάν οι έλληνες εταίροι μας πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες για να εξασφαλίσουν την επιστροφή σε και σε μια ανάκαμψη διαρκείας», πρόσθεσε.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση