Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η επίσημη τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους προστατευόμενους μάρτυρες
Η επίσημη τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Η επίσημη τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Διευκρινίσεις σχετικά με τους δύο προσττευόμενους μάρτυρες, «Μάξιμο Σράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», που σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis και δεν εμφανίστηκαν χθες και σήμερα στη ΓΑΔΑ για να εξεταστούν από αντιπροσωπεία της ς Επιτροπής δίνει η ΕΛ.ΑΣ., με ανακοίνωσή της.

Οπως τονίζεται, «τα μέτρα ς των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους».

Συνεπώς, όπως διευκρινίζεται «στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η , ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων».

Αναλυτικά η της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας ς, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσς της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η , ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επι με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση