Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί τον «Ρουβίκωνα» για την επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ
Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί τον «Ρουβίκωνα» για την επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί τον «Ρουβίκωνα» για την επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ

Σε ταυτοποίηση μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙ, στο κέντρο της Αθήνας, φέρεται να έχει προχωρήσει η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», σε βίντεο που κατέγραψαν που λειτουργούν στο εσωτερικό των γραφείων και στα γύρω κτίρια φαίνονται τα πρόσωπα ορισμένων από τους δράστες των δαλισμών. Καλά ενημερωμένες πηγές έκαναν λόγο χθες νωρίς το μεσημέρι για ταυτοποίηση πέντε μελών της αναρχικής ομάδας. Επεσήμαιναν ωστόσο ότι η επεξ των βίντεο συνεχιζόταν, αφήνοντας έτσι το ενδεχόμενο αναγνώρισης-ταυτοποίησης και άλλων ατόμων από την ομάδα που μετείχαν στην επίθεση. Στόχος των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη της έρευνας ήταν να συντάξουν δικογραφία και να προβούν σε συλλήψεις υπόπτων μέσα στα όρια του αυτοφώρου. Για το θέμα, μάλιστα, αξιωματικοί της Ασφάλειας βρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε ανοικτή γραμμή με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Οι δαλισμοί στα γραφεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έγιναν λίγο μετά τις 8 χθες το πρωί. Μαγνητοσκοπήθηκαν από τους δράστες, οι οποίοι λίγη αργότερα ανήρτησαν σε ιστοσελίδα κείμενο-προκήρυξη συνοδευόμενο από πλάνα της καταδρομικής επίθεσής τους. Το σχετικό κείμενο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα στις 8.10 το πρωί ομάδα συντρόφων του “Ρουβίκωνα” εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν υπολογιστές, λάπτοπ, γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κ.λπ. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτιρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας, η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους, και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι». Κατά πληροφορίες, σε μικρή απόσταση από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ εκτελούσε υπηρεσία αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Φέρεται να αντελήφθη τις κινήσεις υπόπτων, ωστόσο δεν αξιολόγησε σωστά τα και καθυστέρησε να ενημερώσει τους επικεφαλής του. Ετσι, όταν στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι δράστες είχαν ήδη προλάβει να διαφύγουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε λίγα μόλις λεπτά μετά τις 8 π.μ., πριν δηλαδή οι μηχανοκίνητες ομάδες αναλάβουν βάρδια στο κέντρο της Αθήνας.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας χαρακτήρισαν «προεκλογική» τη δράση του «Ρουβίκωνα», αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για σχέση ορισμένων εκ των μελών της ομάδας με προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα. Οι ίδιες πηγές έλεγαν χθες ότι οι εισαγγελικές Αρχές της χς έχουν ενημερωθεί αρμοδίως και για προηγούμενες «παρεμβάσεις» της ομάδας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει «συνολική» ποινική αντιμετώπιση της δράσης της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση