Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Eldorado Gold: «Είμαστε όμηροι πολιτικών αποφάσεων»
Eldorado Gold: «Είμαστε όμηροι πολιτικών αποφάσεων»

Eldorado Gold: «Είμαστε όμηροι πολιτικών αποφάσεων»

Περίπου 1.100 άμεσες θέσεις εργασίας χάνονται ή πρόκειται να χαθούν στη Χαλκιδική μετά την αναστολή των επενδύσεων και των εργασιών που ανακοίνωσε η καναδική πολυεθνική Eldorado Gold, καταγγέλλοντας την «ανοιχτά συγκρουσιακή» συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια ς Τύπου που παραχώρησε στην , ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Ράιτ δήλωσε ότι οι άδειες που χρειάζεται η ελληνική θυγατρική είναι όμηροι σε πολιτικές αποφάσεις. Προσέθεσε ότι δεν υπάρχει ειλικρίνεια από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο κ. Ράιτ ανέφερε ότι ενώ έλληνες υπουργοί έρχονται στην Βοστόνη και την Νέα Υόρκη και παρακαλούν για επενδύσεις , το μόνο παράδειγμα επενδύσεων είναι η Eldorado Gold. «Πείτε μου εμείς μπορούμε να γίνουμε το παράδειγμα για την Ελλάδα διερωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και συμπλήρωσε ότι το πολιτικό παιχνίδι για την επένδυση δεν το είχαν υπολογίσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από στήριζε την μη της επένδυσης. Τ που έγινε κυβέρνηση, έχει υποσχεθεί σε μια μειοψηφία και στους τοπικούς βουλευτές να μην συνεχίσει», είπε.

Ο κ. Ράιτ τόνισε ότι ο καναδικός όμιλος έχει σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και έχει τηρήσει όλα τα περιβαλλοντικά στάνταρτ. «Θα έχουμε συναντήσεις και με διεθνείς αναλυτές όταν ανοίξουν οι αγορές στην Νέα Υόρκη για το της επένδυσης . Το είχαμε πει εδώ και καιρό οτι αν δεν υπάρχει περιβάλλον σωστό τότε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε», συμπλήρωσε.

Στις 16:30 ο κ. Ράιτ θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του ΣΕΒ, ενώ στις 18:00 θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Νέας ς, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκουρλέτης:  «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που κόβουμε τις γέφυρες επικοινωνίας»

Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας “Eldorado Gold”, για αναστολή μέρους των επενδύσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής, Πολ Ράιτ, αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους και -όπως είπε ο υπουργός- να προηγηθεί η σημερινή τύπου.

Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε ακόμη όσους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη Βόρεια Χαλκιδική θα χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για 830 – 850 εργαζόμενους και πρόσθεσε: “όταν αξιολογείται μια επένδυση πρέπει να αξιολογηθεί αν αντιστρατεύεται και αν υπονομεύει και άλλες θέσεις εργασίας στην περιοχή”.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση