Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι δημότες πληρώνουν την υπεξαίρεση της θητείας Παπαγεωργόπουλου
Οι δημότες πληρώνουν την υπεξαίρεση της θητείας Παπαγεωργόπουλου

Οι δημότες πληρώνουν την υπεξαίρεση της θητείας Παπαγεωργόπουλου

Παραμένουν οι οδυνηρές περικοπές στους πόρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς η διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών απέρριψε το αίτημα της δημοτικής αρχής να ανακληθούν οι αποφάσεις με τις οποίες οι πόροι συμψηφίζονται με τις του δήμου προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι αυτές είχαν δημιουργηθεί από φαινόμενα υπεξαίρεσης από τα ταμεία, κατά τη διάρκεια της θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Το ύψος των οφειλών φτάνει τα 17,9 εκατομμύρια ευρώ, και η διαδικασία παρακράτησής τους περικόπτει τα κονδύλια που προορίζονται για τον Δήμο Θεσσαλονίκης από την κεντρική . Το είναι να «πληρώνουν» τη , που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Β. Παπαγεωργόπουλου, ο δήμος και κατ’ επέκταση οι δημότες της Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα ανάκλησης των κοινών υπουργικών αποφάσεων περί «συμψηφισμού οφειλών του δήμου προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία» είχε υποβληθεί από το δημοτικό συμβούλιο προς τα αρμόδια υπουργεία των Εσωτερικών και των Οικονομικών. Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε σχετική πρόταση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή » και νυν βουλευτή του , Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Με την πρόταση συντάχθηκε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, κι έτσι συντάχθηκε η επιστολή με την οποία ζητείται η άρση της παρακράτησης πόρων.

Ο κ. Μηταφίδης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της υπόθεσης, υπογραμμίζει πως «η κλοπή δεν είναι » και, απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς, ρωτάει «γιατί δεν προχωρούν σε θεσμική και δημοσιονομική αποκατάσταση της άδικης και παράνομης αυτής οικονομικής αφαίμαξης του δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης». Επιπλέον αναρωτιέται εάν «έχουν διασφαλίσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου από τους υπόλογους της υπεξαίρεσης».

Ο βουλευτής του έχει συγκρίνει την απόφαση παρακράτησης πόρων με εφαρμογή της αρχής της «συλλογικής ευθύνης»: «Δεν γίνεται να εφαρμόζεται η αρχή της συλλογικής ευθύνης και να πληρώνει όλη η ξανά τα ήδη κλεμμένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση