Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η διαδρομή του τρομοκράτη που ταυτοποιήθηκε στην Λέρο
Η διαδρομή του τρομοκράτη που ταυτοποιήθηκε στην Λέρο

Η διαδρομή του τρομοκράτη που ταυτοποιήθηκε στην Λέρο

Σε έκτακτη ενημέρωση προέβη ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. , ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία σε σχέση με το άτομο Ολμοχαμαντ Αχμάντ, το του οποίου βρέθηκε μαζί με το συριακό διαβατήριο δίπλα από το στάδιο που πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση.

Όπως περιέγραψε, το εν λόγω άτομο εισήλθε από την Τουρκία στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου 2015 με που υπήρχαν άλλοι 198 επιβάτες. Στην συνέχεια δακτυλοσκοπήθηκε, τακτοποιήθηκε και καταγράφηκε ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία που έχει καθοριστεί από την

Στις 6/10 έβγαλε εισιτήριο από την Λέρο για τον Πειραιά αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναχώρησε στις 8/10. Μέσα στον Οκτώβριο καταγράφηκε εκ νέου στη και την ενώ δεν έχει καταγραφεί σε καμιά άλλη χώρα από τις οποίες πέρασε μέχρι να φτάσει στην Γαλλία.

Ο κ. Μουζάλας εξέρφρασε την λύπη του για τα θύματα αναφέροντας: «Πρέπει να αυξήσουμε τους ελέγχους για την ασφάλεια σεβόμενοι τα . Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε έναν νόμο καταπατώντας κάποιον άλλο νόμο. Θα ήταν νίκη των τρομοκρατών  αν τo χτύπημα οδηγήσει σε αφαίρεση δικαιωμάτων για τους ευρωπαίους και τους πρόσφυγες. Θα ήταν λάθος να συνδεθεί το προσφυγικό με την . Πρέπει να εφαρμόσουμε καλύτερους ελέγχους και όχι να υψώσουμε τοίχη.

Η θέση της κυβέρνησης είναι η διαδικασία της μετεγκατάστασης να γίνεται από την Τουρκία τον Λίβανο και την Ιορδανία όπου η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει υπό καλύτερες συνθήκες και άρα πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση