Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η χώρα κατεβάζει ρολά την Πέμπτη
Η χώρα κατεβάζει ρολά την Πέμπτη

Η χώρα κατεβάζει ρολά την Πέμπτη

Τις δυνάμεις τους μετρούν ΓΣΕΕ και κατά την πρώτη γενική που πραγματοποιούν εντός του 2015 και κατά συνέπεια με κυβέρνηση αριστεράς, μεθαύριο Πέμπτη, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αιχμή των διεκδικήσεων είναι το ασφαλιστικό και οι σχεδιαζόμενες ανατροπές σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους, ενώ στο διεκδικητικό πλαίσιο των συνδικάτων εντάσσονται και οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, τα «κόκκινα δάνεια», κ.ά. Στο πλαίσιο της γενικής ς ΓΣΕΕ και διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη όσοι επιλέξουν να κινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, αφού στη γενική απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι στο μετρό, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ. Ειδικότερα, οι συρμοί του μετρό θα είναι ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να τροποποιούνται και ορισμένα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης, παραμονή της γενικής απεργίας.

Την Πέμπτη θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr. Δεμένα όμως θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία στα ελληνικά λιμάνια, καθώς στην απεργία θα πάρουν μέρος σχεδόν όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, με την ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος) και την ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Κλειστά θα είναι τα εκπαιδευτικά , λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία μεθαύριο Πέμπτη, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να πάρει μέρος στην κινητοποίηση. Να απεργήσουν καλούν τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ (ιατρεία ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας) οι ομοσπονδίες τους (ΟΕΝΓΕ και ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αντίστοιχα).

«Ρολά» ενδέχεται να κατεβάσουν και οι έμποροι, καθώς η Ε, μέσω του προέδρου της Β. Κορκίδη, καλεί τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους έστω και για κάποιες ώρες. Εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος αντιτίθεται σε πιθανό κατέβασμα των ρολών, αφού σε προς τους συλλόγους χαρακτηρίζει τελευταίο προμαχώνα το κλείσιμο των καταστημάτων. Σε αντίθετο πνεύμα με την Ε, η ΓΣΕΒΕΕ προτρέπει τις επιχειρήσεις-μέλη της να κλείσουν την ημέρα της απεργίας. Και τα μουσεία και οι θα είναι κλειστά, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων κάλεσε τα μέλη της να πάρουν μέρος στην απεργία.

apergia-thumb-large

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση