Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Η Χαλκιδική μετρά τις πληγές της μετά την σφοδρή βροχόπτωση
Η Χαλκιδική μετρά τις πληγές της μετά την σφοδρή βροχόπτωση

Η Χαλκιδική μετρά τις πληγές της μετά την σφοδρή βροχόπτωση

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσπευδε σε διάφορα σημεία για να αποκαταστήσει ζημιές και να σώσει ανθρώπους.

Οχήματα που κατέληξαν στη θάλασσα από τους χειμάρρους, σκάφη που βγήκαν στη στεριά και παραλιακά μαγαζιά με σοβαρές υλικές φθορές συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας στην Χαλκιδική όπου μετά την Μάνδρα παρουσιάστηκαν τα πιο έντονα προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Νικήτη Σιθωνίας, η οποία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα και κάδους απορριμμάτων στη θάλασσα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο επιβατών Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο παρασύρθηκε από ρέμα με συνέπεια να καταλήξει στη θάλασσα. 

Οι επιβάτες (68 και 60 ετών αντίστοιχα) ανέβηκαν στην οροφή του οχήματος, απ’ όπου περισυλλέγησαν με τη συνδρομή ιδιωτικού κανό και δύτη, ενώ είναι καλά στην υγεία τους.

Σπίτια και μαγαζιά της Χαλκιδικής πλημμύρισαν, ενώ σε αρκετά σημεία παρατηρούνται σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα. Αυτοκίνητα που δεν κατέληξαν στην θάλασσα έχουν παρασυρθεί και συγκρουστεί με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί επίσης φθορές.

Σε άλλη περίπτωση, στην Ακτή Καλογριάς, τέσσερις επιβάτες απεγκλωβίστηκαν από όχημα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Ζημιές καταγράφηκαν, εξάλλου, σε περιοχές της Κασσάνδρας, όπως στην Κασσάνδρεια, τη Σίβηρη και τη Νέα Φώκαια, όπου υπερχείλισαν χείμαρροι.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη σε περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 90 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας στη Σιθωνία και άλλες 100 κλήσεις για τους ίδιους λόγους στη Κασσάνδρα.

Συνεργεία της Υπηρεσίας επενέβησαν σε συνολικά 70 περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων οκτώ αφορούσαν μεταφορές εγκλωβισμένων ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστοί παραμένουν παραλιακοί και επαρχιακοί δρόμοι στις παραπάνω περιοχές κυρίως λόγω φερτών υλικών που κάλυψαν το οδόστρωμα.

Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικών εργολάβων βρίσκονται στις περιοχές και επιχειρούν για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Υπ΄ ατμόν παραμένουν οι τοπικές αρχές καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ η Κατερίνα Κόκκαλη - https://t.co/0WTEARYiYw -

  • Μήλα ZAGORIN και τρόφιμα στην Κιβωτό του Κόσμου - https://t.co/310eVlBF9T -

  • Απάντηση της Επιτροπής Πολιτών σε πρόσφατες δηλώσεις της κ. Κολυνδρίνη - https://t.co/4W4VZOIpSZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση