Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εγκαινιάζει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τη στήριξη 20.000 προσφύγων στην Ελλάδα
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εγκαινιάζει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τη στήριξη 20.000 προσφύγων στην Ελλάδα

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα εγκαινιάζει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τη στήριξη 20.000 προσφύγων στην Ελλάδα

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.00, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Βασ. 2), η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Kristalina Georgieva, αρμόδια για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους, θα υπογράψει κοινή δήλωση με την Ύπατη Αρμοστεία του για τους , σε συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν κατά την Συνάντηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στις 25 Οκτωβρίου 2015.

Στην θα εκπροσωπήσουν την Ύπατη Αρμοστεία του για τους ο κ. George Okoth-Obbo και την Eλληνική κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας.

Θα ακολουθήσουν:

 • Κοινή Συνέντευξη Τύπου
 • Off-the record ενημέρωση για το προσφυγικό από τον Maarten Verwey, γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της και την Natasha Bertaud, εκπρόσωπο Τύπου της .

  Νωρίτερα την ίδια μέρα (ώρα 09.30), η αντιπρόεδρος της , Georgieva, θα επισκεφθεί το Κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα.

  Με αφορμή την υπογραφή κοινής δήλωσης και της επίσκεψης στην της αντιπροέδρου της ΕΕ, Georgieva, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:”Η κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπηρεσιών της για την προσφυγική κρίση είναι καθολική, αποφασιστική και συντονισμένη και καταδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση αυτής της κρίσης.

  Είναι βέβαια μια κρίση χωρίς προηγούμενο στην σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, όμως η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να την αντιμετωπίσει. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η συνεργασία των κρατών μελών. Η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε αποφάσεις για την υλοποίηση τριών σημαντικών μέτρων ώστε αφενός να επωφεληθεί από υλική υποστήριξη από τα άλλα μέλη και αφετέρου να ενισχύσει το επιχειρησιακό της δυναμικό σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Όλα αυτά τα μέτρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τώρα κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα. Με την υπογραφή της κοινής δήλωσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση, υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Διάσκεψης των Δυτικών Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα ξεκινάει έτσι επισήμως το επιδότησης ενοικίου, βάσει του οποίου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα επιδοτεί το ενοίκιο για 20.000 πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, με ευρωπαϊκούς πόρους.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί απτή απόδειξη ότι συντονισμένα και ενεργώντας συμπληρωματικά η μία πλευρά ως προς την άλλη, θα μπορέσουμε τελικά να ανταποκριθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία σε ένα τεράστιο επιχειρησιακό στοίχημα αλλά και στις ελπίδες που μας εμπιστεύονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στα παράλιά μας αψηφώντας κάθε κίνδυνο”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Στα "κόκκινα" ο #υδράργυρος #υδράργυρος - https://t.co/pxt6tJsiYP -

 • Μετεγγραφή Ντουάρτε Βαλέντε στον Ολυμπιακό Βόλου #ΝτουάρτεΒαλέντε - https://t.co/hBKb9m129T -

 • Νεκρός ο 31χρονος αγνοούμενος Ανδρέας Μποτονάκης #ΑνδρέαςΜποτονάκης - https://t.co/FC1rsNO6qX -

"Αλιεύοντας" την είδηση