Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Κρήτη
Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Κρήτη

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την Κρήτη

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Κρήτη όπου ένα πυκνό νέφος αφρικανικής σκόνης έχει καλύψει μεγάλο μέρος του νησιού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι εικόνες θα μπορούσαν να παραπέμπουν ακόμα και στην έρημο Σαχάρα μετά από αμμοθύελλα, καθώς σε πολλά σημεία, όπως αναφέρει το cretalive, η ορατότητα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Μεγάλα ποσοστά καταγράφει η σκόνη στην Κρήτη

Επίσης μεγάλες τιμές καταγράφουν τα στην ατμόσφαιρα, λόγω της μεταφοράς σκόνης από την με τον κ. Λέκκα να αναφέρει ότι έχουν περάσει τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρος.

 


(Ηράκλειο Κρήτης – Πηγή φωτό: cretapost.gr)

Ανάλογη και στα Χανιά

Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ιδιαίτερα δυσμενείς, λόγω των ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων, των υψηλών θερμοκρασιών σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης, καθώς και της σημαντικής μεταφοράς σκόνης. Οι δυσμενείς αυτές συνθήκες οφείλονται στην κίνηση ενός Βαρομετρικού Χαμηλού από τις ακτές της Αφρικής στην περιοχή του Β. Ιονίου περνώντας δυτικά της Κρήτης.

Συνοδεύεται και από μία αρκετά έντονη θερμή εισβολή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, καθώς και από σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, που επικαλείται το zarpanews.


Φωτογραφία από το λιμάνι των Χανίων Πηγή: zarpanews.gr
Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση