Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Handelsblatt: «Το φάντασμα του Grexit επανέρχεται στο προσκήνιο»
Handelsblatt: «Το φάντασμα του Grexit επανέρχεται στο προσκήνιο»

Handelsblatt: «Το φάντασμα του Grexit επανέρχεται στο προσκήνιο»

Για επιστροφή του σεναρίου κάνει λόγο, η οικονομική εφ Handelsblatt, σε άρθρο που τιτλοφορείται  «Μια κρίση σε ακατάλληλη στιγμή» ενώ χαρακτηρίζει το ,«μήλον της έριδος» ανάμεσα στην Ευρώπη και ΔΝΤ.

Το άρθρο που αναφέρεται στις σχέσεις του Ταμείου με τους Ευρωπαίους πιστωτές προεξοφλεί την αποτυχία μιας οποιασδήποτε συμφωνίας για το ελληνικό και προβλέπει την επιστροφή των κρίσεων στην Ευρώπη.

 «Το φάντασμα του επανέρχεται στο προσκήνιο. Όχι μόνο στην Αθήνα. Σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συζητείται εάν θα μπορούσε και αυτή τη χρονιά να συμβεί εκείνο που αποφεύχθηκε το καλοκαίρι του 2015: η αποχώρηση της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση».

Σύμφωνα με την εφ, η κατάσταση στην Ελλάδα ενδέχεται να φτάσει και πάλι σε επικίνδυνο σημείο φέτος το καλοκαίρι. «Το αργότερο έως τον Ιούλιο τα πράγματα θα σοβαρέψουν. Τότε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα πρέπει να καταβάλει 7,4 δισ. ευρώ για επιτόκια και ληξιπρόθεσμες . Χωρίς νέες οικονομικές ενέσεις αυτό δεν γίνεται να επιτευχθεί».

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ακόμα ότι η του επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ στην Αθήνα δεν αναμένεται να κομίσει πολλά.

«Λείπει η διαπραγματευτική βάση» υποστηρίζει η εφημερίδα και σημειώνει: Από τη μια πλευρά οι «βλέπουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα με πραγματικά θετική ματιά». Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ εμμένει στις δικές του αρχικές προβλέψεις παραμένοντας απαισιόδοξο.

«Πρόκειται για μια παλιά διαμάχη μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσιγκτον. Από την αρχή των προγραμμάτων διάσωσης οι Ευρωπαίοι είχαν την τάση να εξωραΐζουν την κατάσταση στην Ελλάδα για να εκτονώσουν την κρίση. Κι όμως το πρόβλημα συνεχώς οξύνεται» καταλήγει το άρθρο.

 

πηγή:kathimerini.gr από DW

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση