Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Handelsblatt: Η δύσκολη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές
Handelsblatt: Η δύσκολη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές

Handelsblatt: Η δύσκολη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές

Τη δύσκολη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφ Handelsblatt. Η εφ του τύσελντορφ  σε ανταπόκρισή της από την υπογραμμίζει ότι «για μεγάλο διάστημα η διάσωση της Ελλάδας έμοιαζε με μια ιστορία δίχως τέλος, η Ελλάδα θύμιζε βαρέλι χωρίς πάτο. (…) Ωστόσο σήμερα φαίνεται να έχει φτάσει στην τελική ευθεία».

Η Handelsblatt στηρίζει τις εκτιμήσεις της στη δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις χρηματαγορές τον περασμένο Ιούλιο και στη σχεδιαζόμενη ανταλλαγή ομολόγων που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) εντός οεμβρίου, κάνοντας έτσι «ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ο ανταποκριτής της HB σημειώνει ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αντλήσει περί τα έξι δισ. ευρώ με δύο ή τρεις ακόμη εκδόσεις ομολόγων έως την επίσημη εκπνοή του προγράμματος στις 20 Αυγούστου . Όπως γράφει, στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δημιουργηθεί «ένα χρηματικό μαξιλάρι ύψους 15 δισ. ευρώ, στο οποίο ο (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) πρόκειται να συνεισφέρει με 9 δις ευρώ το μεγαλύτερο μερίδιο. (…) Το ‘μαξιλάρι' των 15 δισ/ θα έφθανε σε περίπτωση ανάγκης για να καλύψει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης της Ελλάδας έως το τέλος του 2019. Στην όμως ελπίζουν να μην χρειαστεί να αγγίξουν αυτό το απόθεμα».

Τελική ευθεία μετ' εμποδίων

Ο γερμανός ανταποκριτής στέκεται στο κλίμα αισιοδοξίας που επιχείρησε να καλλιεργήσει ο , καλώντας σε πρόσφατη ομιλία του στο Brookings Institution της Ουάσιγκτον τους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα.

«Ο Τσίπρας ξέρει: η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για την επιστροφή στις αγορές», σημειώνει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι μετά από επανειλημμένες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής στο παρελθόν «η Αθήνα βρίσκεται τ μάλιστα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση