Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » H πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος Σχοινάς  στην Ελλάδα
H πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος Σχοινάς  στην Ελλάδα

H πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο αντιπρόεδρος Σχοινάς  στην Ελλάδα

Ο ύπατος εκπρόσωπος / αντιπρόεδρος Μπορέλ και ο επίτροπος Λέναρτσιτς στην Τουρκία

 Σήμερα, η πρόεδρος  Ούρσουλα και ο αντιπρόεδρος,  αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκονται στην Ελλάδα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  , λόγω της κατάστασης που είναι σε εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά .

 

Τους υποδέχτηκε ο της Ελλάδας Κυριάκος και μαζί επισκέπτονται τα και το Φυλάκιο 1 μαζί με τον πρωθυπουργό της ς Άντρει Πλένκοβιτς και τον αντιπρόεδρο της κροατικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών  Ντάβορ Μποζίνοβιτς, όπου ενημερώνονται από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου .

 Επίσης, σήμερα ταξιδεύουν στην Άγκυρα ο ύπατος εκπρόσωπος / αντιπρόεδρος  Τζουζέπ Μπορέλ και ο επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων  Γιάνες Λέναρτσιτς. Θα πραγματοποιήσουν συν σχετικά με την κλιμάκωση που είναι σε εξέλιξη στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοανατολικής Συρίας, για τις ανθρωπιστικές συνέπειές της στον άμαχο πληθυσμό της περιοχής και για την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία.

 Η επίσκεψη πραγματοποιείται πριν από την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich) και από το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που θα λάβουν χώρα στο Ζάγκρεμπ εντός της τρέχουσας εβδομάδας, υπό την προεδρία του ύπατου εκπροσώπου Μπορέλ.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Λέναρτσιτς θα συνεχίσει το δι του στην Τουρκία, επισκεπτόμενος προσφυγικές εγκαταστάσεις στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση