Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » H ΚΕΔΕ προαναγγέλλει «μάχη» με τη Κυβέρνηση
H ΚΕΔΕ προαναγγέλλει «μάχη» με τη Κυβέρνηση

H ΚΕΔΕ προαναγγέλλει «μάχη» με τη Κυβέρνηση

Το μήνυμα ότι η Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει με ωριμότητα, ενότητα και σύνθεση προκειμένου να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, έστειλε ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της .

Στο που εκδόθηκε από τη Συνέλευση, η ΚΕΔΕ καλεί τον Πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.

 «Η μεταρρύθμιση είναι εθνική υπόθεση. Η ΚΕΔΕ θα ανταποκριθεί με συνέπεια στην ιστορική της ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, τα μέλη της Συνέλευσης υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ πραγματοποίησαν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου επεδίωξαν να συναντήσουν τον αρμόδιο υπουργό Π. Σκουρλέτη.

Ωστόσο ο κ. αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το αίτημα συνάντησης, επικαλούμενος το πολυάριθμο της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ αρνήθηκε να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου και αποχώρησε.

Τη στάση του υπουργού καταδικάζει στο σχετικό η πλειοψηφία των αιρετών υποστηρίζοντας ότι «η άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να συναντηθεί σήμερα με την αντιπροσωπεία  των Δημάρχων από όλη την , που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί  τον ουσιαστικό διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

Ο Π. δε γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως εκπροσωπούμε. Καταδικάζουμε τη στάση του η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

To ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ

Η άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να συναντηθεί σήμερα με την αντιπροσωπεία  των Δημάρχων από όλη την , που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί  τον ουσιαστικό διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

Ο Π. Σκουρλέτης δε γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως εκπροσωπούμε.
Καταδικάζουμε τη στάση του η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση, γι΄ αυτό και εμείς ως αυτοδιοίκηση έχουμε ιστορική ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.

Η Μεταρρύθμιση για την αλλαγή του Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει. Η ΚΕΔΕ έχει ανταποκριθεί έγκαιρα. Με συνέπεια έχει καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση προχωρά μπροστά, για την Ελλάδα που μας ενώνει, για την Ελλάδα της ανάπτυξης.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα αποτελεί την αφετηρία ενός αγώνα που στο τέλος του θα βρει την Αυτοδιοίκηση πιο ισχυρή.

Μαζί με τους πολίτες και τους εργαζόμενους μας θα διεκδικήσουμε δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση