Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » H K. Κούνεβα απαντά για το πόθεν έσχες: «Δωρεές από το κίνημα αλληλεγγύης»
H K. Κούνεβα απαντά για το πόθεν έσχες: «Δωρεές από το κίνημα αλληλεγγύης»

H K. Κούνεβα απαντά για το πόθεν έσχες: «Δωρεές από το κίνημα αλληλεγγύης»

Aπάντηση στα επικριτικά δημοσιεύματα έδωσε η του Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθώς μετά την δημοσιοποίηση χθες, των πόθεν έσχες της ασκήθηκε κριτική για το ύψος των καταθέσεων της που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι σε τράπεζες του Βελγίου, Γαλλίας και της Βουλγαρίας και ξεπερνά τις 340.000 ευρώ.

Η κ. Κούνεβα αναφέρει πως πρόκειται για δωρεές που προέρχονται από το κίνημα αλληλεγγύης, μετά την επίθεση που δέχθηκε το Δεκέμβριο του 2008.

 Η κ. Κούνεβα απαντώντας στα δημοσιεύματα μερίδας του ελληνικού Τύπου σχετικά με χρηματικό ποσό που περιέχεται στη δήλωση πόθεν έσχεν της, ως « από δωρεές» υπογραμμίζει πως πρόκειται για « που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ' την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο», χάρη στα οποία συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Ολόκληρη η δήλωση της Κ. Κούνεβα:

«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.

Η δήλωση του πόθεν έσχες μου και όσα εμπεριέχονται σ' αυτήν ως “ από δωρεές” είναι το απόσταγμα το μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης, που εκφράστηκε ηθικά αλλά και υλικά, για να μπορέσω ξαναβρώ τη φωνή μου, να ανακτήσω λίγη από την όρασή μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Είναι τα χρήματα που μαζεύτηκαν ευρώ το ευρώ από απλούς αλλά και επώνυμους πολίτες, από συλλογικότητες και συνδικάτα απ' την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο. Χάρη σ' αυτά τα χρήματα υποβλήθηκα και θα συνεχίζω να υποβάλλομαι σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να επουλώσω κάπως τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκα ως μια μετανάστρια, συνδικαλίστρια και γυναίκα που προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο καθαρισμού.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα , που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση