Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » H επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου για την εθνική τραγωδία
H επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου για την εθνική τραγωδία

H επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου για την εθνική τραγωδία

“Βρισκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού τούτες τις δύσκολες ώρες. Είμαστε σε διαρκή διάλογο με τις ελληνικές αρχές και, μέσω των υπηρεσιών της ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, παρέχουμε την αναγκαία συνδρομή ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσβασης στο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ).”

Τα παραπάνω τόνισε η Περιφερειακής Πολιτικής και προσθέτει: “Επί του παρόντος, οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, βάσει της οποίας θα απευθύνουν την αίτηση για το ΤΑΕΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αμέσως μόλις πληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο εν λόγω ταμείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταβληθεί μια προκαταβολή το συντομότερο δυνατό.

 Επιπλέον, αφότου πληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο ΤΑΕΕ, η Ελλάδα θα έχει επίσης τη δυνατότητα να επωφεληθεί από ποσοστό συγχρηματοδότησης 95 % για έργα ανασυγκρότησης χρηματοδοτούμενα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής.

Τέλος και εξίσου σημαντικό, όπως έχω ήδη γράψει στον Πρωθυπουργό κ. και στον Υπουργό κ. Χαρίτση, τόσο εγώ όσο και οι μου, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών.

Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να αναζωογονήσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληττόμενες περιοχές.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση