Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Γράψε-σβήσε στο παρά πέντε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Γράψε-σβήσε στο παρά πέντε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Γράψε-σβήσε στο παρά πέντε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Με τη διάταξη για την απεργιών με αυξημένη πλειοψηφία να ανησυχεί την για ενδεχόμενες αντιδράσεις, καθώς έχει ήδη προκαλέσει σύγκρουση με τα και αυτή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για προς το Δημόσιο να αποτελεί μέχρι την τελευταία στιγμή σημείο τριβής με τους θεσμούς, κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Η διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γραφόταν και σβηνόταν μέχρι την τελευταία στιγμή χθες, καθώς οι διαφωνούσαν με τη διατύπωσή της. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν, πάντως, ότι η διάταξη θα υπάρχει και θα προβλέπει τροπο του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας απλώς τη δυνατότητα «να γίνεται ηλεκτρονικά ό,τι γινόταν ώς τώρα φυσικά». Αλλωστε, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στην «Κ», η είναι υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, γιατί θεωρεί ότι πλήττουν τα κυκλώματα και τα «κοράκια».

Θεσμοί και κυβέρνηση ήταν σε ανοιχτή γραμμή, χθες, όλη μέρα με τηλεδιασκέψεις σε τεχνικό επίπεδο για το περιεχόμενό του νομοσχεδίου, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο με συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Ενέργειας ιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ιώργου Χουλιαράκη, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Παπαγιαννάκου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση