Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γράψε-σβήσε στο παρά πέντε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Γράψε-σβήσε στο παρά πέντε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Γράψε-σβήσε στο παρά πέντε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Με τη διάταξη για την προκήρυξη απεργιών με αυξημένη πλειοψηφία να ανησυχεί την για ενδεχόμενες αντιδράσεις, καθώς έχει ήδη προκαλέσει με τα συνδικάτα και αυτή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο να αποτελεί μέχρι την τελευταία στιγμή σημείο τριβής με τους θεσμούς, κατατίθεται σήμερα το για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Η διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γραφόταν και σβηνόταν μέχρι την τελευταία στιγμή χθες, καθώς οι θεσμοί διαφωνούσαν με τη διατύπωσή της. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν, πάντως, ότι η διάταξη θα υπάρχει και θα προβλέπει τροποποίηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας απλώς τη δυνατότητα «να γίνεται ηλεκτρονικά ό,τι γινόταν ώς τώρα φυσικά». Αλλωστε, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στην «Κ», η είναι υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, γιατί θεωρεί ότι πλήττουν τα κυκλώματα και τα «κοράκια».

Θεσμοί και ήταν σε ανοιχτή γραμμή, χθες, όλη μέρα με τηλεδιασκέψεις σε τεχνικό επίπεδο για το περιεχόμενό του νομοσχεδίου, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο με συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Παπαγιαννάκου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση